Foto: archief Zenderstreeknieuws

De Kerstboom gaat weer stralen: mét Glennis Grace

  •   keer gelezen

Als de weergoden dit jaar wel meewerken blikseminslag uitblijft, gaan op zaterdag 8 december de lichtjes in de Grootste Kerstboom weer branden. Met als hoofdact: Glennis Grace!


IJSSELSTEIN - De voorbereidingen voor de twintigste ontsteking verlopen voorspoedig. De fonkelnieuwe lampen zijn uitgebreid getest en het draaiboek voor de ontsteking ligt klaar. Het ontstekingsfeest wordt opgeluisterd door zangeres Glennis Grace – die recent de finale haalde van America’s got talent – en dit jaar de hoofdact is van het ontstekingsevenement op het Podiumterrein.

Stichting De Grootste Kerstboom heeft veel werk moeten verzetten sinds vorig jaar, één dag voor de ontsteking, blikseminslag de verlichting onherstelbaar beschadigde. Dankzij de verzekeringspremie én een eigen spaarpot kon de stichting afgelopen voorjaar starten met de ontwikkeling van nieuwe verlichting. Inmiddels liggen de 120 nieuwe ledlampen klaar om te stralen.

Dankzij de steun van lokale ondernemers en -instanties, sponsoren en duizenden donateurs zijn ook de jaarlijkse kosten voor het inhijsen - vanaf de derde week van november - en de ontsteking gedekt.

Het ontstekingsfeest begint zaterdag 8 december om 19.45 uur om het publiek meer tijd op de traditionele Kerstmarkt te bieden. De verlichting wordt om 20.40 uur ontstoken.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten