Een voorbeeld van een hennepkwekerij.
Een voorbeeld van een hennepkwekerij. (Foto: Hans van Oosterhoudt)

Burgemeester sluit woning Schepenenstraat na vondst hennepplantage

  •   keer gelezen

Montfoort - Op basis van de Opiumwet heeft burgemeester Van Hartskamp woensdag een woning aan de Schepenenstraat in Montfoort gesloten verklaard nadat hier een hennepplantage is aangetroffen.


Op basis van de Opiumwet heeft de burgemeester de bevoegdheid om een woning te sluiten. Dat houdt in dat de woning is verzegeld. Het is voor de periode van de sluiting verboden de woning te betreden. Overtreding van dit verbod is een strafbaar feit.

De hennepplantage in de woning in de Schepenenstraat werd eind augustus door de politie bij een doorzoeking gevonden. Daarbij werd duidelijk dat de drugs bestemd waren voor de handel. 

De sluiting van de woning geldt voor zes maanden en is een maatregel om de openbare orde en veiligheid te herstellen. Het moet duidelijk maken dat deze woning geen onderdeel meer uitmaakt van het criminele circuit. Tevens geldt het als signaal dat drugshandel en alles wat daarbij komt kijken niet acceptabel is en dat hier hard tegen wordt opgetreden. 

Ook een vermoeden van een hennepplantage in de eigen omgeving? Check www.stophennepteelt.nl voor meer info.  Neem contact op met de politie via 0900-8844 of geef het anoniem door via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten