vvij komt iets tekort in topper tegen TOGB

Algemeen 167 keer gelezen

VVIJ reisde zondag af voor de topper TOGB in Berkel en Rodenrijs , een kampioenskandidaat in deze 2e klasse D.. VVIJ had bij winst een rol van betekenis kunnen spelen in het bepalen van de 1e periodetitel.  TOGB moest winnen om de koppositie te heroveren op RKDEO en zodoende over de beste papieren te kunnen beschikken in deze strijd. Na 90 minuten bijzonder levendige minuten moest VVIJ het speelveld verlaten; 2-1 verlies.

VVIJ eindigde de wedstrijd met 10 man omdat een VVIJ er een directe rode kaart kreeg, terwijl iedereen de overtuiging had dat een gele kaart terecht zou zijn. Omstreden beslissingen van de scheidsrechter waren mede verantwoordelijk voor het verlies. Naast de rode kaart was er de beslissing VVIJ in de slotminuten een duidelijke penalty te onthouden. Eerlijkheid gebied te zeggen dat TOGB grote delen van de wedstrijd dicteerde en controleerde, slordig was in afronding, en ook het fysieke aspect van het voetbal niet schuwde, VVIJ deed terug wat in hun vermogen was, en ontbrak enigszins het geluk bij de schaarse mogelijkheden, In de 23e minuut kwam TOGB na weifelend optreden in de defensie op hun voorsprong: 1-0. VVIJ toonde echter de vechtlust om niet bij de pakken neer te zitten en kreeg een verdiende gelijkmaker in de slotfase van de 1ste helft. Zwak verdedigen zag VVIJ verdediger Alex Kaya moeiteloos de bal in het doel knikken na een prima vrije trap van Michiel Middelhuis.(1-1_ Na de thee probeerde TOGB als een stoomwals over VVIJ heen te kunnen gaan, kreeg kansen, corners etc. In de 63e minuut was het dan zover dat deze bres werd geslagen in de VVIJ defensie en de thuisclub weer op voorsprong kwam: 2-1. VVIJ kromde de rug en nam brutaal het initiatief met name in het tweede gedeelte van de 2e helft. Een snoeiharde inzet van Ido Looren de Jong smoorde in de TOGB defensie, Een kopbal van Melle van Gaal trof eveneens geen doel. TOGB appelleerde in de 43e minuut voor een penalty, maar een penalty appeal van VVIJ in de 6e minuut van de extra tijd  (keeper TOGB greep VVIJ aanvaller ipv bal), was overduidelijk. TOGB is na deze winst de nieuwe koploper in de 2e klasse D. VVIJ werd verslagen, maar VVIJ bleef strijden voor een beter resultaat en een puntendeling was mogelijk, Misschien zou dat over de gehele wedstrijd niet verdiend zijn geweest ,maar het scheelde niet veel.

Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46