Zinderende overwinning IJFC Vrouwen

Algemeen 88 keer gelezen

Omdat een aantal speelsters afwezig is of blessures heeft, reist IJFC met een kleine selectie speelsters naar Hilversum, om hier de wedstijd tegen ’t Gooi te spelen. De thuisploeg staat vierde op de ranglijst dus beide ploegen zijn gebrand om te winnen om de aansluiting te houden.

In de eerste helft is IJFC onrustig aan de bal en wordt er te vaak diep gespeeld. Dit kost veel energie en levert weinig resultaat op. ’t Gooi heeft veel balbezit, maar komt ook niet tot veel kansen. Toch is het IJFC die als eerste scoort. Een onderschepping van Demy van der Aar levert balbezit op en vervolgens kan Iris Werkhoven de 0-1 binnenschieten. Deze opsteker voor IJFC verandert niet het wedstrijdbeeld. Tien minuten later kan de thuisploeg profiteren van een fout achterin en zo wordt het 1-1. En zo eindigt de eerste helft al even troosteloos als het druilerige weer.

In de rust is het gestopt met regenen en IJFC start de tweede helft met Jiska Uitdehaage op het middenveld. Dit geeft IJFC meer aanvallende impulsen. In het begin van de tweede helft heeft ’t Gooi veel corners, maar deze leveren geen doelpunt op. In de elfde minuut een snelle uitbraak van IJFC en een mooie combinatie tussen Iris Werkhoven en Lois Spliet eindigt op de lat. Twee minuten later weer een aanval van IJFC, de voorzet van Iris Werkhoven komt bij Kirsten Plug, die haar tegenstander uitkapt en de bal binnenschiet: 1-2. Direct vanaf de aftrap maakt ’t Gooi weer gelijk: 2-2. Opnieuw moet IJFC aan de bak en krijgt kansen voor Demy van der Aar en Jiska Uitdehaage. Ook achterin moeten alle zeilen worden bijgezet om de aanvallen van ’t Gooi te pareren en zo wordt menig aanval afgestopt door de sterk spelende Demi van Dijk. In de 26ste minuut krijgt IJFC een corner. Bij de scrimmage die hierna ontstaat wordt er hands gemaakt en legt de scheidsrechter de bal gedecideerd op de stip. Petra Verbeek neemt plaats achter de bal en scoort feilloos: 2-3 met nog ruim een kwartier te gaan. Ook nu kan IJFC niet lang van deze voorsprong genieten, want door een fout op het middenveld kan de thuisploeg vier minuten later weer de gelijkmaker binnenschieten: 3-3. Niemand wil vandaag verliezen, maar als ’t Gooi in de 39ste minuut voor de vierde keer scoort lijkt IJFC toch tegen de eerste competitienederlaag aan te lopen. IJFC gaat vol in de aanval en krijgt opnieuw en penalty wegens hands. Opnieuw mag Petra Verbeek het vonnis voltrekken en doet dat op een identieke manier als haar eerste penalty: 4-4. Nog 3 minuten officiële speeltijd te gaan en een gelijkspel lijkt de eindstand te worden. Ver in blessuretijd nog 1 aanval van IJFC, een diepe bal op Jiska Uitdehaage, die met een uiterste krachtinspanning de bal net voor de achterlijn kan voorzetten naar de vrijstaande Kirsten Plug die de 4-5 binnenschiet……….

Wederom een “late” en nipte overwinning voor IJFC. Doordat CSW (op de derde plaats) verliest heeft IJFC haar tweede plaats verstevigd.

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 15 uur geleden
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14