IJsselstein heeft een unieke historische binnenstad, met weekmarkt op vrijdagmiddag- en avond, sfeer en activiteiten. (Foto: Lysette Verwegen)
IJsselstein heeft een unieke historische binnenstad, met weekmarkt op vrijdagmiddag- en avond, sfeer en activiteiten. (Foto: Lysette Verwegen)

IJsselsteinse binnenstad wil kansen pakken

Algemeen 116 keer gelezen

Voor het eind van het jaar verdwijnen bekende namen uit de winkelstraten in de binnenstad. Leegstand heet het officieel. Maar volgens de ondernemers gaat de sfeer in de winkelstraten er niet onder lijden. Integendeel! “We pakken aan, benutten kansen en trekken nieuwe collega’s aan.”

IJSSELSTEIN – Mulder Kids, Hubo, Lord Shop, HIP, Trends zijn winkels die binnenkort hun deuren sluiten. Niet vanwege internetconcurrentie of faillissement, maar gewoon omdat er geen opvolging is, omdat de zaken reorganiseren of de ondernemer voor iets anders kiest. Angst voor sfeerloze dichtgeplakte winkelruiten hoeven de bezoekers niet te hebben. “De andere ondernemers kleden de etalages helemaal in kerstsfeer aan: met veel licht, leuke items en producten die helemaal bij de feestelijke decembermaand passen”, vertelt ondernemer Frits Mulder, voorzitter van de commissie Binnenstad Vitaal. De leegstand in IJsselstein is niet abnormaal: “Het is een landelijk beeld, kijk maar naar de gemeenten in de regio.” Maar het is nieuw voor IJsselstein, dat zelfs zonder leegstand door de crisis kwam. “We hebben de sfeer van een historische binnenstad en een unieke weekmarkt, ook in de avond, met gezellige horecagelegenheden en leuke, speciale winkels. Dat laten we niet verloren gaan.”
De leegstand die nu optreedt ziet hij als een uitdaging. “Met de gevulde etalages, de prachtige nieuwe sfeerverlichting in alle winkelstraten en een gevulde activiteitenkalender blijft de binnenstad aantrekkelijk”, aldus Mulder. “Dankzij de samenwerking tussen ondernemers, horeca, pandeigenaren en gemeente. En achter de schermen werken we hard om nieuwe ondernemers naar IJsselstein te trekken. En kijk eens naar de prachtige vernieuwde Schuttersgracht.”

Wethouder binnenstad Van der Lugt is blij met de inzet van alle partijen. “We willen de stad graag op de landelijke kaart zetten. Als gemeente kunnen we alleen maar meedenken en faciliteren met subsidie en diensten. Dat doen we graag, want een vitale binnenstad is de motor en het kloppende hart van IJsselstein.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Van links naar rechts: De heer Aantjes, mevrouw De Bruijn-van Ieperen, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Boele.
Erespelden voor bestuursleden Jumelage Lopik Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23