Omwonenden en leerlingen van het Wellantcollege tijdens de onthulling van het fietsstraatbord door wethouder Ten Hagen en teamleider Natascha Schalkwijk van het Wellant.
Omwonenden en leerlingen van het Wellantcollege tijdens de onthulling van het fietsstraatbord door wethouder Ten Hagen en teamleider Natascha Schalkwijk van het Wellant. Foto: Janneke Severs-Hilgeman

Vernieuwde Doeldijk voortaan veilige fietsstraat

Algemeen 141 keer gelezen

Het aantal fietsers op de Doeldijk is de afgelopen jaren flink toegenomen. Om hun veiligheid te verhogen heeft de gemeente Montfoort de weg nu ingericht als fietsstraat.

MONTFOORT - Wethouder Ivo ten Hagen verrichtte donderdag samen met een kleine afvaardiging van het Wellantcollege de officiële openingshandeling van de eerste fietsstraat van Montfoort. De Doeldijk was al een 30 kilometer weg. Teamleider van het Wellantcollege, Natascha Schalkwijk hoopt dat door de herinrichting de snelheid er uit gehaald wordt. Kim (11) en haar klasgenoten uit de eerste klas zijn blij met de fietsstraat. “Het is veiliger voor ons. We hoeven nu niet meer in de berm te rijden. Auto’s zijn te gast, dus moeten we natuurlijk wel op blijven letten.”

Het wegdek van de Doeldijk verkeerde al geruime tijd in slechte conditie. Daardoor kwamen de onderhoudswerkzaamheden in een stroomversnelling. Bezorgde omwonenden en de schoolleiding maakten tijdens een door de gemeente georganiseerde bewonersavond hun wens kenbaar om tegelijkertijd ook de veiligheid van de weg te verbeteren. De heer Lieshout, Doeldijk’s oudste bewoner woont er al zijn hele leven. Hij heeft het verkeer zien veranderen. Ooit lag onderaan de dijk een jaagpad voor de schippers. De Doeldijk was verhard met een paardenpad. In zijn jeugd bestond het verkeer voornamelijk uit voetgangers, sommigen met hand- of hondenkarren, wat fietsers en paard en wagens. Af en toe een automobiel. Dat is nu wel anders. De lagere landbouwschool van toen, het huidige Wellentcollege aan de Doeldijk, telt inmiddels 825 leerlingen. Als de school uitgaat is de weg gevuld met talloze voetgangers, fietsers en scooters.

Heel graag zouden Montfoorts wegbeheerders Van Beek en Mulder zien dat op een zachte manier oude gedragsregels worden ontmoedigd. “We hopen dat het autoverkeer bereid is om over provinciale weg 204 te rijden. De Doeldijk is mooi en comfortabel voor voetgangers en fietsers geworden. Het zal even wennen zijn. We moeten afwachten wat de nieuwe inrichting doet.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10