Hij komt, hij komt

Algemeen 36 keer gelezen

Stel je deze advertentie voor: “Pakjesbezorgservice met hoofdkantoor in Spanje zoekt medewerkers. Allochtonen genieten de voorkeur.” Prima, toch? Maar nu bestaat er écht zo’n bezorgservice, en die gaat zó ver met positieve discriminatie, dat 99% van de medewerkers ‘licht getint’ is.

De anti-discriminatie-lobby zou tevreden moeten zijn, maar nee: steeds vroeger begint het jaarlijkse gezeur. Volgens mij geen discussie, maar een obsessie: een probleem scheppen als afleiding van een moeilijker probleem. Non-integratie? Radicalisering? Criminaliteit? Onbelangrijk, éérst Zwarte Piet afschaffen! Verbijsterend dat beroepsactivisten zo snel een oeroude traditie omstreden hebben gemaakt.

Hopelijk blijft de IJsselsteinse Sint-intocht gevrijwaard van detectiepoortjes, demonstratievakken en schmink-instructies. De landelijke intocht hoeft voor mij niet meer. Bram van der Vlugt was mijn voorbeeld toen ik zelf voor Goedheiligman mocht spelen, met aankomst per boot bij sportpark IJsseloever, in dichte mist, Magisch! Maar later moest ik een keer achterop een motorfiets. Een aanslag op mijn bisschoppelijke waardigheid. Bijna even erg was de aankomst in een supersnelle Lotus. Met staf en mijter in een babyauto die maar 1 meter 20 hoog is. En dat kost anderhalve ton! Krom liggen om krom te mogen liggen, treurig. Maar Piet was gewoon zwart, en geen knecht maar een compagnon, die Sint behoedde voor vergeetachtigheid. Geen racistische karikatuur. Oh, die racisme-fobie! Jodekoeken zijn toch geen antisemitische uiting? Mijn ex hield van ‘negerzoenen’”, tegenwoordig verplicht ‘zoenen’ genoemd. Onbegrijpelijk. Als er Rinus-zoenen te koop waren zou ik apetrots een stapel dozen voor mijn vriendinnen aanschaffen.

Rinus Verweij

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Van links naar rechts: De heer Aantjes, mevrouw De Bruijn-van Ieperen, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Boele.
Erespelden voor bestuursleden Jumelage Lopik Nieuws gisteren
Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23