IJsseloever D1 - Dordrecht D1 Foto: Tony Buijse

IJsseloever Dames 1 sluiten 2018 af met winst

Algemeen 97 keer gelezen

IJsselstein, 25 november 2018

De eerste helft van het hockey seizoen zit er op. Te gast waren de Dames 1 uit Dordrecht.

IJsseloever ging sterk van start in de eerste helft. Dordrecht werd flink onder druk gezet en kreeg niet veel gelegenheid om kansen te creëren. De thuisploeg was veel op de helft van Dordrecht te vinden. In de 21e minuut vind Els de Jong het doel door hard in te slaan, in de rebound na een strafcorner. Een paar minuten later geeft Sabine Goemans een harde pass richting Michelle Sennef die de bal achter de keepster van Dordrecht weet te krijgen. Enkele minuten daarna weet Sabine Goemans ook zelf te scoren. Met 3-0 is het rust.

In de tweede helft lijkt IJsseloever minder fel van start te gaan. Dordrecht ruikt kansen en weet vrijwel direct te scoren. Na 2 minuten staat er 3-1 op het score bord. De goalkeeper Anne Visser moet daarna nog een aantal keren in actie komen om verder inlopen van Dordrecht te voorkomen. Mede door het coach werk vanuit de duckout herpakt IJsseloever zich weer. In de 21e minuut weet Manû van Toorn 4-1 te scoren, na een rommelig moment van de Dordrechtse verdediging.

IJsseloever Dames 1 - Dordrecht Dames 1: eindstand 4-1

Op 10 maart 2019 gaat de competitie pas weer verder. Dames 1 speelt dan uit, bij Roomburg, in Leiden.

Als nieuwkomer in de Eerste Klasse heeft Dames 1 het goed gedaan. Niet alles werd gewonnen. IJsseloever staat nu op de 9e plek in de poule, boven Hudito, Roomburg en Dordrecht. Bovenaan staat Breda op 7 punten afstand van de nummer twee, Houten.

Voor het veldhockey is er nu een winterstop. Gedurende deze periode gaat het Dames 1 verder als zaalhockey team. Daarnaast bereiden de dames zich voor op het vervolg van de competitie in 2019.

Hockey Club IJsseloever, Sportpark IJsseloever, Zomerdijk 42, 3402 MJ IJsselstein

Voor meer informatie over hockey in IJsselstein en hockey wedstrijden van IJsseloever Heren 1 en Dames 1, kijk op hcij.nl

Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37