MSV’19 schudt met gelijkspel de ranglijst op

Algemeen 125 keer gelezen

Met de prima 0-4 overwinning in en tegen Haastrecht van afgelopen week op zak toog MSV’19 deze zondag naar ranglijstaanvoerder FC IJsselmonde.

In de eerste minuten was het zelfvertrouwen van de Montfoorters goed af te lezen toen de ploeg van trainer Ron Verkuil al na een paar minuten spelen brutaal de leiding nam. Een aanval, opgezet door MSV’19 verdediger Ralph Kolfschoten leverde uiteindelijk een voorzet op van Timo Bakker, waarbij de mee-geslopen Kolfschoten vervolgens zelf het laatste zetje bij de tweede paal gaf en zijn ploeg op voorsprong zette.
Erg lang duurde deze vroege voorsprong echter niet, Aanvankelijk kon MSV-goalie Jack Wilson (die op prima wijze zijn geblesseerde collega Wesley Oostrom verving) nog met een uiterste inspanning de bal over de lat tillen, had Harm Oostveen voor MSV’19 pech dat hij in kansrijke positie buitenspel werd gegeven en kon Wouter Scholman de doelman testen met een felle inzet, waarbij de Rotterdamse doelman overeind bleef, maar hierna was het woord aan FC IJsselmonde wat in John Valdes de scorende speler zag, die genadeloos het te slap uitverdedigen door de MSV-ploeg afstrafte.
In het vervolg van de eerste helft bleef MSV’19 de iets betere ploeg, maar had het pech bij de afronding, waardoor de 1-1 tergend lang op het scorebord bleef staan. Nog vóór rust wisten de Montfoorters echter opnieuw een voorsprong te pakken: een uithaal van MSV-spits Jort van Geffen werd nog gekeerd door de doelman, maar de afvallende bal was een prooi voor Wouter Scholman: 1-2.
In de tweede helft ontving de FC IJsselmonde-aanvoerder een gele kaart voor langdurig en veel klagen bij de scheidrechter, waarmee hij meer de eigen onmacht onderstreepte dan dat hij een punt jegens de leidsman had. In de spelsituatie hierop volgend mocht Jort van Geffen, ondanks een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter, door en had de spits oog in oog met de doelman vervolgens geen moeite om de 1-3 aan te tekenen, waarmee MSV’19 op rozen leek te zitten.
FC IJsselmonde-speler Jahmil Miguel zorgde echter voor een keerpunt in de wedstrijd door met een ouderwetse schwalbe ervoor te zorgen dat doelpuntenmaker Ralph Kolfschoten met een rode kaart van het veld werd gezonden. De hierop volgende vrije trap werd tot opluchting van de MSV-ers via het opgebouwde muurtje onschadelijk gemaakt, maar de ploeg was wel gedwongen het laatste half uur met 10 man te spelen.
Thuisclub IJsselmonde wist van de overtal situatie in de resterende tijd volop te profiteren en tweemaal te scoren, zodat de 3-3 werd bereikt. Met nog vijf minuten te spelen wisten de Montfoortse bezoekers zo goed en zo kwaad als het maar ging het spel-evenwicht te herstellen en kon de formatie alsnog het gelijkspel over de streep trekken.

In de laatste minuut kreeg Timo Bakker nog een vrije trap te nemen op de rand van het IJsselmonde 16-meter gebied en leek de bal met een prachtige curve in het dak van het doel te gaan belanden, maar was het de IJsselmonde-doelman die zijn ploeg kon redden van een nederlaag met een prachtige en stijlvolle redding, waarmee een einde kwam aan de wedstrijd.

Door het gelijkspel is FC IJsselmonde zijn koppositie kwijt, is Donk de nieuwe tabellenleider en wordt het sowieso dringen aan de bovenkant van de ranglijst: op één punt afstand van Donk volgen nu IJsselmonde, HOV/DJSCR en Slikkerveer. MSV’19 zag dit weekeinde Blijdorp over zich heen gaan, maar de Montfoorters bezetten op dit moment de zo felbegeerde zesde plaats, die na de winterstop recht geeft op een vervolg van de competitie in de kampioenspoule.
Met thuiswedstrijden tegen Stolwijk en NOCKralingen en uitwedstrijden bij HOVD/SCJR en Blijdorp wacht de Montfoortse ploeg echter nog wel een relatief zwaar programma, waarbij het gezien de ontwikkelingen op de ranglijst nog wel de nodige punten zal moeten vergaren.

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20