spannende curlwedstrijden
spannende curlwedstrijden Foto: Sylvia van Halm

Nog plek voor vrije curlers op Woerdense ijsbaan

Algemeen 62 keer gelezen

Wie wordt dit nieuwe winterseizoen Curlingkampioen van Woerden? Op de Rotary-ijsbaan aan het Woerdense Kerkplein start binnenkort weer de curlingcompetitie, die ieder jaar op veel enthousiasme mag rekenen. Naast de competitie is er op doordeweekse avonden ook ‘vrij’ curlen voor groepjes, gezinnen of bedrijfsuitjes.

Curling lijkt een beetje op jeu de boules, maar wordt in Woerden gespeeld met speciaal geprepareerde fluitketels. Die glijden – als de curlers hun baan goed in conditie brengen – recht op hun doel af over het ijs. Tussen het curlen door drinken de spelers een glühwein of warme chocolademelk.

Competitie vol, maar vrij curlen kan nog

De curlingwedstrijden op de Woerdense ijsbaan zijn buitengewoon populair. De aanmeldingen gingen zo hard dat de competitie dit jaar in no time was volgeboekt. Er nemen 64 teams deel, en er staan er 34 op de reservelijst. Dat zet de organisatie aan het denken over uitbreiding volgend jaar.

Naast de competitie organiseert de ijsbaan ook dit jaar weer avonden waarop ‘vrij’ gecurld kan worden. Wie met familie, vrienden, kennissen of collega’s in ongedwongen sfeer voor een eigen curlingwedstrijdje het ijs op wil, kan zich aanmelden. Teams kunnen tussen 18.30 en 22.30 uur voor één uur een, twee of drie banen reserveren. De kosten bedragen 50 euro per baan per uur. Daarvoor krijgen deelnemers behalve de baan ook een drankje. Op de website (onder ‘Activiteiten’) is te vinden wanneer er nog plek is. Aanmelden kan via de website of via curling@woerdensewinterweken.nl

Goed doel

De IJsbaan wordt zoals elk jaar weer volledig betaald door sponsoren en donateurs. Vrijwilligers zorgen voor de schaatsuitgifte en het goed laten draaien van de baan. Het curlen wordt ook dit jaar georganiseerd door JCI Het Groene Hart. Deze enthousiaste club organiseert activiteiten waarvan de opbrengst naar een maatschappelijk goed doel gaat. Voor dit jaar is dat het project Rouwverwerking van het Woerdense Inloophuis leven met kanker. In samenwerking met andere organisaties bereidt het Inloophuis dit project voor. Doel is in 2019 regelmatig een ochtend te organiseren voor nabestaanden van wie de partner enige tijd geleden is overleden. Centraal daarbij staat het ontmoeten van elkaar, en het krijgen van inzicht in hoe het leven verder kan worden opgepakt. Voor hulp bij en informatie over rouwverwerking is altijd veel belangstelling.

Kijken bij curlingcompetitie

Wie alleen maar wil kijken naar de voorrondes voor de curlingcompetitie: dat kan ook. De voorrondes gaan vanaf 10 december van start op diverse doordeweekse dagen. De plaatsingsrondes voor de finale zijn op vrijdag 4 en zaterdag 5 januari. Zaterdag 5 januari vindt ook de Grande Finale plaats. Er wordt dan gespeeld van 18.30 tot ongeveer 22.00 uur.

Veel bedrijven hebben zich dit jaar aangemeld voor eigen curlingwedstrijden. Ze combineren die vaak met een etentje bij een van de restaurants aan het Kerkplein. Voor bedrijvencurling zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

IJsbaan Woerden is een initiatief van de Woerdense Rotaryclubs. Alle activiteiten op de ijsbaan zijn te volgen op de website www.ijsbaanwoerden.nl, via Twitter @IJsbaanWoerden, en op Facebook en Instagram (ijsbaanwoerden).

Bij de foto: Spanning en vooral veel plezier tijdens de curlingcompetitie (foto Sylvia van Halm)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20
Afbeelding
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 apr, 14:18
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo Sport 22 apr, 11:45
Afbeelding
IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone Sport 22 apr, 09:09