Afbeelding

Gemeen geluksgevoel

Algemeen 97 keer gelezen

Misschien ben jij hem deze week ook wel tegen gekomen. De quote van Loesje; Koopkracht, de kracht te laten liggen wat je niet nodig hebt. Ik kan wel wat van dat powergoedje gebruiken. Hebben we Black Friday met al zijn Amerikaanse gekte net overleefd en onze portemonnee dicht kunnen houden, komt er doodleuk nog een Cyber Monday achteraan. Nog een dag vol stuntprijzen. Kopen, kopen, kopen lieve mensen. Nou ja, lief zijn jullie pas als je meedoet aan die gekte. En dat terwijl ik juist minder wil gaan kopen. Niet omdat ik geen geld heb. Of omdat ik aan het sparen ben. Nee gewoon omdat die alom geprezen en schijnbaar belangrijke koopkracht mijn keel uit begint te hangen.

Verslaafd aan kopen

Ik zie steeds meer redenen om niet te willen kopen. En ook omdat ik alles al lang heb. Wat mankeert ons mensen in het welvarende Westen toch? Massaal denken we dat we er heel gelukkig van zullen worden. Elke keer dat geluksgevoel als je iets aangekocht hebt. We blijven het zoeken en koesteren. En diep van binnen weet ik dat ik niet anders ben dan iedereen.
Op een saaie of prestatieloze dag krijg ik ook een enorm verlangen om te gaan shoppen. Puur om dat geluksgevoel dat het even geeft. We zijn verslaafd aan kopen. Onze filters die bepalen wat eerlijk en goed is werken niet meer optimaal of zijn totaal uitgeschakeld in onze moderne advertentie- en koopverslaving. Ik oefen me er in om kritischer te zijn in het doen van nieuwe aankopen. En het valt om de drommel niet mee! Het is onder onze huid gaan zitten. Het zit diep in ons moderne DNA. We geloven allemaal; “Je wordt gelukkig van iets kopen.” En Black Friday en Cyber Monday doen er nog een schepje bovenop. Wat een idioterie! Dus daarom nog maar eens deze ontzettend mooie quote in dikke letters. Omdat het ook nog eens december wordt deze week. Het is als een soort gebed. “Geef mij kracht om te laten liggen wat ik niet nodig heb!!! “

Margreet Nagtegaal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 16 uur geleden
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 18 uur geleden
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo Sport 21 uur geleden
Afbeelding
IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Montfoort SV'19 pakt broodnodige punten, IJFC verrast sterk PVCV en ander voetbal Sport gisteren
• Wethouder Jonkers monteert laatste routebordje.
Nieuwe fietsroute voor Montfoorts verkeersexamen Nieuws 21 apr, 09:00
Kunstenares Marieke Gaymans met de kunstcoördinatoren van de Minstreel voor het werk.
Kinderen De Minstreel aan de slag met kunst Nieuws 20 apr, 09:00