FC Oudewater weer bij de les

Algemeen 107 keer gelezen

Oudewater – DOSC 4 - 1

Vijf blessures en een schorsing, ga er maar aan staan moet de Oudewaterse trainer Harry Akkersmans gedacht hebben en vooral hoe los ik dit op. Wel het antwoord werd hem gegeven door de 14 spelers uit de selectie die wel konden aantreden. In tegenstelling tot een week geleden deden de geselecteerden het nu aanzienlijk beter. Bijkomend was dat tegenstander DOSC aanzienlijk minder bracht dan verwacht, de enige opvallende zaken waren het optreden van de oudste speler op het veld aanvaller Tom Karst (31 j.) die een ruime voldoende haalde en de jonge doelman uit Den Dolder genaamd Tobias Denekamp (16 j.), die wel niet helemaal foutloos keepte, maar voor deze jeugdige speler die pas voor de tweede keer mocht aantreden deed hij het zeker niet slecht.

Snelle voorsprong

Binnen de minuut was het al bijna prijs, Sjoerd Wiltenburg net terug na veel blessureleed, kon de hem geboden kans net niet verzilveren, maar een paar minuten later was het toch raak. Na de eerste afgedwongen hoekschop (Djardo Boele) liep verdediger Joost Miltenburg de bal simpel binnen (1-0, 5e min.). Het tweede Oudewaterse doelpunt viel in de twaalfde minuut van de wedstrijd, een voorzet van Simon la Lau werd heel fraai door Tim Goes achter doelman Denekamp gelepeld (2-0). Met regelmaat probeert de Oudewaters’ aanvoerder Menno Venhof met slimme (boog)ballen van afstand de vijandelijke verdedigers en doelmannen te verschalken, zo ook vandaag, van zeer ver af probeerde hij het weer eens maar ditmaal moest hij zijn meerdere erkennen in de jongeling onder de lat bij de bezoekers.

Knockdown en natte spons

De Den Dolderse aanvoerder Kevin de Haas had zijn handen vol om samen met zijn medeverdedigers niet te worden overlopen door de Oudewaterse aanvalsdrift, met handen en voeten verzetten zij zich tegen een nog grotere achterstand. Zo wierp Bart Kuijpers zich eenmaal in de baan van een keihard genomen vrije trap hetgeen hij moest bekopen met een heuse knockdown. Het duurde minuten lang alvorens genoemde speler, met hulp van een koude natte spons, weer op de been was.

Pogingen van de DOSC’ers Veldman en Kuijpers om het door Oudewater gedomineerde middenveld over te nemen strandden telkens weer, het leek voor hen vechten tegen de bierkaai. Toch bleek het dat de gasten uit Den Dolder iets beter in hun spel kwamen en moest keeper Kaj van den Heuvel tot twee maal toe met uitstekende reflexen zijn doel schoonhouden. Met nog zo’n tien minuten te gaan in de eerste helft was het linksback Djardo Boele die treffer nummer drie voor zijn rekening nam en hij deed dat op uiterst fraaie wijze, zijn op rechts genomen corner vloog in een keer achter doelman Denekamp (3-0, 36ste min.). Na een vrije doorloop faalde de verder best aardig spelende nummer 9 van DOSC Karst jammerlijk en aan de overzijde van het veld was het wederom keeper Denekamp die uitstekend redde bij een inzet van Tim Goes.

(Schoen)maatje te kort

De tweede helft begon met een sprintduel, Goes moest het opnemen tegen de zeer snelle nummer 2 van DOSC Gijs Eijkman, eerstgenoemde scheen het net niet te kunnen winnen van de rappe verdediger maar presteerde het toch om het leder voor het doel te krijgen, alwaar de mee opgekomen Oudewaterse medespelers allen te kleine schoenen leken te dragen, ze kwamen net dat ene stukje te kort om nog verder afstand te kunnen nemen van de bezoekers. Bij een van de spaarzame uitvallen van DOSC pegelde Tom Karst keihard over het Oudewaterse doel en hij had ook geen geluk toen doelman Van den Heuvel zijn enige slippertje van de wedstrijd maakte, het lossen van de bal kon echter tijdig worden hersteld door de goalie zelf. Met hulp van Wouter van Sprundel, hij kopte de bal van de doellijn, werd hierna nogmaals het Oudewaterse doel schoon gehouden.

Duisternis

Met nog een kwartiertje te gaan begon de duisternis in te vallen en naar het scheen had een ieder zoiets van laat scheidsrechter Ndjialeu nu maar affluiten, de spirit was er in beide kampen een beetje uit. Matig verdedigen achterin bij DOSC werd echter, met nog tien minuten te gaan, toch nog keurig afgestraft door Nick van den IJssel, zijn beloning was dus een doelpunt en een soort van publiekswissel. (4-0, 80ste min.). Balend hoorde keeper Kaj van den Heuvel het eindsignaal aan, hij had zojuist alsnog een tegentreffer moeten incasseren, de enige die dit verdiende was Tom Karst (4-1, 90+1 min.).

Opstelling Oudewater: Kaj van den Heuvel, Ties van der Werf, Wouter van Sprundel, Joost Miltenburg, Djardo Boele, Simon la Lau, Nick van den IJssel (Willem la Lau), Sjoerd Wiltenburg (Marc Oosterwijk), Tim Goes (Arno Baas), Menno Venhof, Mike Rijsbergen.

De werkelijke uitslag moest eigenlijk 5-1 zijn, maar door een foutje van de scheidsrechter, hij was het vergeten, is het mooie doelpunt van onze weekpupil Jason Braam niet op het wedstrijdformulier gekomen, toch klasse Jason!

Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 21 uur geleden
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46