Nieuwe huurders in stadhuis IJsselstein

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN - Welzijnsorganisatie Pulse, VluchtelingenWerk IJsselstein en het Sociaal Team IJsselstein nemen hun intrek aan de Overtoom 1. In de collegevergadering van 18 december 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het aangaan van de intentieovereenkomst voor de verhuur van het stadhuis aan deze partijen. De nieuwe organisaties zullen naar verwachting in september 2019 intrekken. Eerder trokken Provides en de politie al in het stadhuis.
Wethouder Mark Foekema: “Ik ben blij dat we zo snel na de ontvlechting van UW Samenwerking een belangrijk deel van de vrijkomende ruimte in het stadhuis kunnen verhuren aan maatschappelijke partners. Concentratie van meerdere publieke diensten in één gebouw levert meerwaarde en gemak op voor onze inwoners.”


Ook Pulse is opgetogen, directeur-bestuurder Marion Wiendels: “Voor ons betekent het dat Pulse voor de bewoners van IJsselstein nog beter vindbaar is. Onze vestiging in Ewoud verdwijnt, maar op de Overtoom zijn we duidelijk herkenbaar en kunnen we gemakkelijk samenwerken met de overige partners. Daarnaast blijven we bereikbaar op onze andere locaties verspreid over de stad.”

Ook Vluchtelingenwerk IJsselstein en Sociaal Team IJsselstein zien uit naar de dienstverlening onder één dak.

Aanpassingen
De begane grond van het gemeentehuis wordt klaar gemaakt voor verhuur. Dat gebeurt in de komende maanden. In de entreezone komen aanpassingen voor de herkenbaarheid van de nieuwe organisaties.
Daarnaast wordt een ander deel van de begane grond verbouwd tot kantoren voor de nieuwe organisaties.
Streven is om vanaf 1 september 2019 alle organisaties onder één dak te hebben. Tijdens de aanpassingen blijft het stadhuis gewoon toegankelijk voor het publiek.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten