Bakker Stijnman bij de beslagdraaier. Voor 12.000 oliebollen. "Ik heb speciaal een oliebollenlijntje in de bakkerij gemaakt." (Foto: Margreet Nagtegaal)
Bakker Stijnman bij de beslagdraaier. Voor 12.000 oliebollen. "Ik heb speciaal een oliebollenlijntje in de bakkerij gemaakt." (Foto: Margreet Nagtegaal) (Foto: )

12.000 oliebollen voor restauratie Franciscuskerk

  •   keer gelezen

Deze week start de huis aan huisactie voor de verkoop van oliebollen voor de restauratie van de Franciscuskerk in Oudewater. Bakker Stijnman gaat ze weer bakken.


Oudewater – Norbert Stijnman is er naar eigen zeggen vanzelf ingerold. Zo’n acht jaar geleden bakte hij alleen de oliebollen en appelflappen die in het kraampje op de markt op oudejaarsdag werden verkocht. “Maar de appelflappen bevielen zo goed dat het jaar daarop opnieuw de vraag kwam om te bakken.” Inmiddels bakt bakker Stijnman in zijn eentje alle oliebollen en appelflappen. “Ik heb speciaal een oliebollenlijntje in de bakkerij gemaakt.” Het is een doseermachine waarmee hij 40 oliebollen per keer kan bakken. ‘’Zonder die doseermachine zou het bijna niet te doen zijn.’’ Hij bakt zo 1000 oliebollen per uur en is ruim 10 uur bezig om de 12.000 oliebollen te bakken. Als de laatste oliebollen erin gaan meldt de inpakploeg zich. Die maken er nachtwerk van. De opbrengst is voor de restauratie van de Franciscuskerk. Van 7 tot en met 14 december kunt u de vrijwilligers aan de deur verwachten om de bestelling op te nemen. Op 31 december worden de bestellingen bezorgd. Bestellingen doorgeven kan Via www.oliebollen.reddingsplanfranciscuskerk.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten