Foto: Alex de Kuijper

Oudewater huldigt zijn talentvolle jeugdsporters

  •   keer gelezen

In een stampvol stadhuis op de Visbrug is Noëlle Harreveld (Turn2Gether) voor het tweede opeenvolgende jaar uitgeroepen tot jeugdsportster van het jaar. Bij de jongens ging de titel naar Xander van Loon die in Amerika een tweede plaats behaalde op het wereldkampioenschap taekwondo.


Oudewater - Als beste sportploeg bij de meisjes kwam Jupiter C1 (volleybal) uit de bus. Die hield de voetbalsters van FC Oudewater onder 17 jaar achter zich. Bij de jongens ging de strijd tussen het dubbelteam 17+ van tennisvereniging De Heksenmeppers en het jongens B-team van OZV (waterpolo). De jury - onder voorzitterschap van wethouder Walther Kok - koos voor de waterpoloërs.
Tot slot lag er nog een onderscheiding klaar voor het gemengde schaakteam van de Immanuëlschool.
Voor de tweede opeenvolgende keer organiseerde de gemeente deze jeugdsportverkiezing. Een evenement waarbij jeugdsporters in de spotlights staan. Een jury onder voorzitterschap van sportwethouder Walther Kok heeft de prestaties van jeugdige sporters in het bijna verstreken jaar daarvoor nauwlettend gevolgd. Ook konden sportverenigingen en inwoners jeugdsporters als kandidaten voordragen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten