Kerstmarkt in de Sint Franciscuskerk in Oudewater, een jaarlijks hoogtepunt. De opbrengst is voor de restauratie van de kerk.(Foto: Paul van den Dungen)
Kerstmarkt in de Sint Franciscuskerk in Oudewater, een jaarlijks hoogtepunt. De opbrengst is voor de restauratie van de kerk.(Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Kerstmarkt Franciscuskerk een jaarlijks hoogtepunt

  •   keer gelezen

Al meer dan 20 jaar houdt de Sint Franciscuskerk in Oudewater een kerstmarkt. Begonnen in een onverwarmde tent, achter de kerk, maar sinds 2011 in de kerk.


Oudewater - Ook dit jaar veel kraampjes in de St. Franciscuskerk aan de Kapellestraat. Alles wat te koop wordt aangeboden komt toe aan de restauratie van de kerk. De koffie, appelflappen, oliebollen, zelf gebakken taarten, erwtensoep, kerststukjes, het rad van fortuin, boeken, grammofoonplaten, handwerkspullen. Teveel om op te noemen, maar alles voor de kerk. En niet alleen deze vrijdag en zaterdag, maar ook iedere zaterdag tijdens de verkoop van spullen aan de Hoenkoopsebuurtweg. De restauratie van de kerk is beland in fase 3, zegt Hans Sluijs, voorzitter van de restauratiecommissie. “We zijn toe aan de restauratie van de Transept & Viering, ofwel de dwarsbeuk van het kerkgebouw. De werkzaamheden beginnen in maart 2019.” Om het nog resterende tekort van 250.000 euro te bekostigen is de actie “De Oudewaterse Glazen” gestart voor de restauratie van de gebrandschilderde ramen. 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten