MSV’19 met winst terug uit Rotterdam

Algemeen 125 keer gelezen

MSV’19 heeft de laatste wedstrijd van 2018 uitstekend afgesloten. Met een 0-2 overwinning, waarop niets viel af te dingen, kwam de Montfoortse formatie van trainer/coach Ron Verkuil terug uit Rotterdam, alwaar het afgelopen weekeinde de (tot dan) nummer 4 van de ranglijst, HOV/DJSCR trof.

Met prima spel wist MSV’19 deze middag de tegenstander onder druk te zetten (en gedurende het verloop van de wedstrijd te houden). In eerste instantie leek het erop dat de thuisclub met het indrukwekkende aantal letters in de naam MSV’19 bewust het spel liet maken, hierbij loerend op de counter en rekenend op de snelle voorhoede.
Het moet gezegd dat dit inderdaad een wapen is van de thuisclub, waarbij de uitvallen zonder uitzondering gevaarlijk bleven, vooral ook omdat het MSV’19 maar niet lukte om een vroeg opgebouwde voorsprong uit te breiden, waardoor de spanning in de wedstrijd volop aanwezig bleef.
In de tiende minuut van de wedstrijd kreeg MSV’19 een uitgelezen kans om een vroege voorsprong te pakken. In het 16-meter gebied van de thuisclub ging MSV-er Wouter Scholman over de knie bij zijn directe tegenstander, zodat MSV’19 een penalty kreeg toegewezen.
In deze vroege fase durfde niemand van de MSV-voorwaartsen echter de verantwoording te nemen en werd gelegenheids-aanvaller Harm Oostveen belast met het klusje. De opgelegde druk bleek helaas ook voor Oostveen te hoog, zodat HOV-goalie Caron Kloppert de bal uit de hoek kon pakken.
Nadat een corner van MSV’19 centimeters naast het doel werd gekopt en de thuisclub via de voet van aanvoerder en clubtopscoorder El Khalifi de bal zag worden gered door een attent reagerende doelman Oostrom, werd de bal opnieuw op de stip gelegd.
Ditmaal belastte MSV-spits Jort van Geffen zich met de situatie. Met een ferme knal middendoor liet hij de HOV-doelman kansloos en pakte MSV’19 de leiding: 0-1.
Hierna volgden kansen voor Hugo Peters (schot vanuit de tweede lijn net naast), Harm Oostveen (redding van de doelman), bleef de tegenstander gevaarlijk in de counter (Peters die de bal ternauwernood uit het eigen doel kan wegkoppen en MSV-verdediger Ralph Kolfschoten die bij balverlies de meubelen voor MSV’19 kan redden ten koste van een gele kaart), maar weet het team uit Montfoort de rust met de marginale voorsprong te bereiken.
In de tweede helft veranderde er aanvankelijk weinig in het spelbeeld: een spelbepalend MSV’19 en een afwachtend HOV, wat echter gedwongen door de voort-tikkende tikkende klok steeds meer ruimte moet weggeven.
Harm Oostveen kan als laatste daad van deze middag de HOV-doelman nog onder schot nemen, maar doelman Kloppert blijft overeind, hierna wordt hij gewisseld voor Ruben Peters, waarbij coach Verkuil rekent op de snelheid van Peters bij de ruimtes die op het veld liggen.
Een schot van Timo Bakker knalt tegen de reclameborden, Een kopbal van MSV-verdediger Zino Belkada (de A-junior startte deze middag in de basis-opstelling en speelde een ijzersterke wedstrijd waarbij hij zijn directe tegenstander Mounir Boukhari volledig zoek speelde) verdwijnt millimeters over de deklat, een volgende kopbal van de MSV-verdediger gaat net naast en een hierop volgende kopbal vindt ook de boarding in plaats van het doel.
Na een wissel met Mark Kemp (uit) en Daan van de Poll (in), staat MSV’19 met twee A-junioren in het veld en verandert er nog steeds niets in het spelbeeld.
De beste kansen voor MSV’19 en steeds spaarzamer wordende tegenstootjes van de thuisclub. De doelpuntenmarge van slechts 1 leidt echter tot een zenuwslopend geheel en nog steeds heeft de thuisclub uitzicht op een beter resultaat.
Het regent echter kansen voor MSV’19. Een bal van Jort van Geffen wordt door een verdediger van de lijn gehaald, weer Zino Belkada die de bal over het doel kopt, een schot van Wouter Scholman: naast. Een kopbal van Jort van Geffen….. over. Ruben Peters breekt door de verdediging geeft een voorzet maar de doelman weet de bal te pakken, van Geffen naast en dan eindelijk, eindelijk. Diep in de tweede helft, met nog drie minuten officiële speeltijd wordt de ban gebroken.
Belkada verovert de bal, waarna uiteindelijk Jort van Geffen de achterlijn van de tegenstander haalt en de bal kan voortrekken op de meegesnelde Wouter Scholman, die de bal onbereikbaar voor goalie Kloppert in de verre hoek schuift: 0-2.
Met deze overwinning nestelt MSV’19 zich op de 4e plaats en is het stuivertje wisselen met HOV/DJSCR, wat op plaats 5 terecht is gekomen. Bovendien moet het nu toch wel heel gek lopen voor de MSV-ers om niet bij de bovenste zes van deze ranglijst te eindigen, plaats 6 die, met nog twee wedstrijden te gaan in deze competitie recht geeft op een vervolg in de kampioenspoule.

• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.