IJsselstein verduurzaamt zijn openbare verlichting

  •   keer gelezen

IJsselstein - De gemeente IJsselstein is trots dat het een contract heeft gesloten met CityTec, Signify, Nedal, Pauw bedrijven en Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) om de openbare verlichting te vervangen en te verduurzamen. Bij de aanpassing van het contract komen de masten en armaturen in eigendom van de gemeente. Met dit innovatieve contract wordt invulling gegeven aan verschillende beleidsdoelen.


Nu ook de raad akkoord is en het benodigde budget heeft vrijgegeven, kan per 1 januari met de verduurzamingen gestart worden. Door het toepassen van dimbare LED verlichting gaat het energielabel van E naar C. Eind 2019 zal 83% voorzien zijn van dimbare LED verlichting. Dit is fors meer dan de beleidsdoelstelling van 40% in 2025. De stalen masten worden vervangen door aluminium exemplaren, die zijn eindeloos herbruikbaar en dus 100% circulair. De armaturen zijn modulair, waardoor onderdelen eenvoudig zijn uit te wisselen.
Bij dit contract is nadrukkelijk gezocht hoe mensen een afstand tot een arbeidsmarkt een kans gegeven kan worden om weer aan het werk te gaan. Op deze wijze is een percentage van 7% inzet bereikt. De werkzaamheden die door cliënten van Werk en Inkomen Lekstroom en PAUW Bedrijven worden uitgevoerd bestaan uit het registreren van masten en armaturen en uit het monteren van de armaturen.
De circa honderd lichtmasten in de binnenstad worden op een later moment vervangen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten