Foto: Paul van den Dungen

De Rank sluit jaar met Top-2000

  •   keer gelezen

Paul van den Dungen


Thema: “Working on a dream”

De Mijn Kerk.NL Top 2000 kerkdienst vindt dit jaar alweer voor de vierde keer plaats in het kerkgebouw van de Protestante Gemeente De Rank aan het Bospad in Montfoort. Ieder jaar weer een hele organisatie die met veel voldoening ter hand wordt genomen.

Montfoort - Het is in 2014 als dominee Martha Verstoep samen met Peter Versloot de Top 2000 voor het eerst in De Rank organiseren. Inmiddels bestaat het organisatiecomité uit Martha Verstoep, Peter Versloot, Evert Versloot, Elles de Geest en Antoinette Sluijs.
Elles de Geest: “Deze dienst is voor iedereen toegankelijk en erg laagdrempelig. Ieder jaar wordt het drukker en mooier.” Antoinette vult aan door te zeggen dat er inmiddels sprake is van een ‘volle bak’. “Er komen gemiddeld zo’n 250 mensen op af. Zichtbaar is dat de mensen toch geraakt worden door de teksten en de muziek.”
Antoinette en Elles hebben de afgelopen weken heel wat nummers uit de Top 2000 beluisterd. Bijna in koor zeggen ze verwonderd te zijn hoeveel mooie teksten er in al die nummers te vinden zijn. En het maakt niet uit of het pop, hardrock, R&B of gewoon Nederlandstalig is. Bijna in ieder nummer zitten teksten die de mensen kunnen raken. En dat is ook een beetje de bedoeling. ‘Laat je raken’ door de persoonlijke verhalen van mensen, gerelateerd aan de muziek.
Dit jaar zijn er twee Montfoortse bands die ieder vier nummers uit de Top 2000 gaan spelen. Pretty Smalle en Hooked Up. Daarnaast worden er twee nummers via You Tube gedraaid en zijn het de Vinyl Boys die uit hun rijkelijk gevulde platenbakken nummers draaien. Dominee Martha Verstoep voorziet de nummers die gespeeld gaan worden van een gepaste toelichting. “Working on a dream” is dit jaar het thema van de Top 2000 Kerkdienst, die daar als een rode draad doorheen loopt. Juist de mensen die hun persoonlijk verhaal vertellen, maken het geheel intens compleet. De muziek die daarbij door hen is uitgekozen zorgt dan voor een erg mooi afgewerkt geheel. Een mooiere afsluiting van het jaar 2018 is bijna niet te verbeteren.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten