Lidi Langeral (midden) overhandigt een deel van de doosjes chocolade aan coördinator Joke van Tuyl om uit te delen aan haar collectanten. (Foto: Lysette Verwegen)
Lidi Langeral (midden) overhandigt een deel van de doosjes chocolade aan coördinator Joke van Tuyl om uit te delen aan haar collectanten. (Foto: Lysette Verwegen)

Zoete waardering voor de trouwe collectanten

Algemeen 254 keer gelezen

Het begon in 2012 op de Beursvloer: de ontmoeting tussen de dames van het IJsselsteins Collectecomité en Jumbo Achterveld. Er werd een deal gesloten: een doosje chocolade voor de vrijwillige collectanten van het comité en als wederdienst zouden de dames tijdens de drukke dagen helpen inpakken bij de kassa’s.

IJSSELSTEIN – De deal is inmiddels een traditie. In december staat voor elke collectant een doosje chocolade klaar, al hoeven ze niet meer in te pakken. Volgens Lidi Langerak van de Jumbo zijn ze aan elkaar gesmeed door wijlen Pim van Schijndel: “Hij heeft gelobbyd voor de beursvloer. Wij deden mee omdat het voor ons een maatschappelijke bijdrage is en we veel respect hebben voor de collectanten die in weer en wind op pad gaan voor het goede doel. Petje af!”

Joke van Tuyl, coördinator van het collectecomité, is met collega’s Dikkie van der Heiden, Jannie Stigter, Riet van den Tempel, Gerda Kamperman en Corry Rietveld al tientallen jaren collectant. Ze slaan geen collecte over en zijn door hun vaste wijken ook bekende gezichten in de buurt. Ze ontvangen ook wel eens hele leuke reacties: “Soms krijgen we koffie en op een adres altijd een briefje van 50 euro.” Van wie? “Dat zeggen we niet!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46