Negenklapper in Amsterdam voor vrouwen IJFC

Algemeen 68 keer gelezen

15 december 2018: DVVA csv. VR2 - IJFC VR1

Negenklapper in Amsterdam

Vandaag staat de “tussenwedstrijd” in de beker tegen het Amsterdamse DVVA op het programma. De Amsterdamse ploeg speelt in de derde klasse en hoewel IJFC vandaag drie basisspelers mist, is het klassenverschil duidelijk merkbaar. Vanaf het eerste fluitsignaal is IJFC de betere ploeg en speelt het eigenlijk de hele wedstrijd op de helft van de tegenstander. Al in de 4de minuut scoort IJFC het eerste doelpunt door een mooi afstandsschot van Sharon van de Bilt dat net over de keepster in het doel verdwijnt. Het tweede doelpunt laat even op zich wachten, maar in de 33ste minuut vindt een corner van links plaats die Lois Spliet in één keer in het doel schiet: 2-0. In de 40ste minuut een vervelende blessure bij één van de Amsterdamse speelsters waardoor de wedstrijd even wordt stilgelegd (vervroegde rust). In de resterende tijd van de eerste helft wordt nog 1 doelpunt door IJFC gescoord, doordat Sharon van de Bilt de bal verovert en de vrijstaande Kirsten Plug aanspeelt. Haar voorzet wordt door Lois Spliet binnengetikt en zo is de “ruststand” 3-0.

Kort na rust wordt een schot van Kirsten Plug gestuit door de Amsterdamse keepster, maar de attente Shamarah Lemmers kan de bal binnentikken: 4-0. In de 58de minuut volgt de zoveelste corner van IJFC, nu genomen door Kirsten Pug en goed binnengeschoten door Petra Verbeek: 5-0. Vijf minuten later maakt Lois Spliet haar derde doelpunt na een goede actie van Kirsten Plug: 6-0. Aan de andere kant van het veld staat keepster Tamara Kamps te verkleumen op het ijskoude sportpark Drieburg en moet pas voor het eerst in actie komen bij een voorzet in de 79ste minuut door deze eenvoudig te vangen. In de 82ste minuut geeft Petra Verbeek een diepe bal op Kirsten Plug, die door Sharon van de Bilt wordt binnengeschoten: 7-0. De koek is nog niet op, want kort voor tijd kan ook Kirsten Plug haar doelpuntje pakken na een assist van Iris: 8-0. In de laatste minuut maakt ook Sharon van de Bilt haar ‘hattrick’ na een voorzet van Kirsten Plug.

Zo eindigt deze wedstrijd in een 9-0 overwinning voor IJFC en bekert zij verder in de 8ste finales. Nu even uitrusten en herstellen, en straks na de winterstop vol energie voor de prijzen gaan.

Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 19 uur geleden
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 20 uur geleden
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13