Afbeelding

Besef van tijd

Algemeen 110 keer gelezen

Alles is weer even nieuw. Een heel nieuw jaar, een nieuwe agenda, als je tenminste nog een papieren versie gebruikt. Met alles erop en eraan inclusief de vier seizoenen die bij ons zo prachtig zijn. Het voelt alsof je met een nieuw hoofdstuk gaat beginnen. Verwachtingsvol sla je de volgende bladzijde om. Ah! 2019! Wat zal er nu gaan komen en wat zal er gebeuren. Zo voelt het aan het begin van een nieuw kalenderjaar. Een jaar hopelijk met nieuwe mogelijkheden en nieuwe kansen. En dat wens ik ieder van harte toe.

We zeggen vaak, ‘Waar blijft de tijd?’

Natuurlijk is dat niet de enige waarheid. Als je in 2018 schulden had, dan heb je die aan het begin van dit nieuwe jaar ook. Heb je een chronische ziekte? Dan zal die gewoon met je meegegaan zijn om 24.00 uur tijdens deze jaarwisseling. En zo is het met heel veel dingen. Problemen op je werk, in relaties, zorgen om je kinderen, verdriet om wat of wie er niet meer is maken dat je niet met een schone lei kunt beginnen. Ook al is 2019 een nieuw hoofdstuk in ieders leven, je neemt wat vooraf ging aan dit jaar gewoon mee. Het is eigenlijk geen nieuw hoofdstuk dat nieuwe jaar, maar gewoon het volgende. Het volgende hoofdstuk van het boek dat tijd en leven heet. Een nieuw jaar, nog onbekend en ongezien. Het leven krijgt door dit soort mijlpalen het besef van tijd. Net zoals bijvoorbeeld het vieren van verjaardagen en jubilea dat heeft. Het nodigt uit om zowel vooruit als achteruit te kijken. En op te merken ‘Waar blijft de tijd?’ Tijd kan je niet vastpakken. Het is als water in je hand. Het belangrijkste van tijd is om het te leven. Zo goed en kwaad als dat soms gaat. Dat is dan ook mijn wens voor het nieuwe jaar. Besef dat alle tijd die je krijgt kostbaar is! Dan wordt 2019 de tijd van jouw leven!

Margreet Nagtegaal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14