Wim van Eijk neemt met zijn echtgenote, zoon Tjeerd en alle vertrouwde gezichten van zijn Hubo officieel afscheid tussen het Kluskoor Hij gaat met pensioen en de zaak heeft geen opvolgers. Foto: Lysette Verwegen
Wim van Eijk neemt met zijn echtgenote, zoon Tjeerd en alle vertrouwde gezichten van zijn Hubo officieel afscheid tussen het Kluskoor Hij gaat met pensioen en de zaak heeft geen opvolgers. Foto: Lysette Verwegen (Foto: )

Ludiek gezongen afscheid van Hubo Van Eijk

  •   keer gelezen

Het wordt een gemis: een binnenstad zonder de vertrouwde Hubo van Eijk. Zaterdag trok eigenaar Wim van Eijk de deur achter zich dicht, gevolgd door een receptie voor zijn vele klanten en bekenden. En een verrassing waar hij geen weet van had.


IJSSELSTEIN – Als de dwergen van Sneeuwwitje kwamen de mannen van het Kluskoor luid zingend aanlopen. ‘Joho, joho’, klonk het van ver. In een speciaal lied vertolkten de als klussers geklede mannen van het Fulco’s Regionaal Mannenkoor het gemis: ‘Het is zo’n gemak, zo bij de hand, met hart voor ‘t vak en voor de klant. Nee nooit meer ‘Schat ‘k ben even naar de HUBO’ en: ‘Alle stoere klussers, laten nu een traan, veroordeeld om naar de grootklussers te gaan. HUBO? HUBO? waarom sluit de HUBO?’ Het antwoord is simpel: Wim van Eijk (64) gaat na 47 jaar met pensioen. Net als zijn rechterhand Johan den Herder (65). Aan de liedtekst van het Kluskoor ontbreekt niets: “Hubo was een toonbeeld van klantvriendelijkheid en service. De halve stad is met de Hubo gebouwd”, benadrukt kluszanger Walter van Meijl. “Je kon voor de grootste, kleinste, gekste en moeilijkste dingen bij Hubo terecht. Ze maakten het met vakmanschap en plezier voor je”, aldus een receptiegast.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten