Foto: Alex de Kuijper

Burgerhulpverleners snel ter plekke voor reanimatie

  •   keer gelezen

Oudewater is nu officieel aangesloten op het systeem van burgerhulpverlening. Dat betekent dat bij een 112-melding opgeleide vrijwillige burgerhulpverleners direct een seintje krijgen om in actie te komen om te reanimeren.


Oudewater - Directeur Jack Versluis van de RAVU, de Regionale Ambulance Voorziening Utrecht en wethouder Walther Kok zetten hun handtekening onder de overeenkomst. Kok daarover: ‘’ Fantastisch dat veel Oudewaternaren zich hebben aangemeld als burgerhulpverlener. Die krijgen - net als de brandweer – een waarschuwing bij een 112-melding voor een reanimatie. Omdat opgeleide vrijwilligers snel ter plekke kunnen zijn, vergroten we de overlevingskansen voor iemand die te maken krijgt met een hartstilstand.’’

Op dit moment telt Oudewater ongeveer 80 burgerhulpverleners. Via een wervingscampagne hoopt Oudewater op in totaal 100 vrijwilligers. Een evenwichtige spreiding van het aantal AED’s over de gemeente is ook als een ambitie. Deze komen buiten te hangen, zodat burgerhulpverleners er direct mee aan de slag kunnen. Die taken neemt de werkgroep Hartslag Oudewater op zich. De werkgroepleden - Lisette, Erik, Marloes en Wija - kregen van Kok een bloemetje aangeboden.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten