Trainster Hélène Heemskerk (rechts) zorgt ervoor dat senioren kunnen blijven voetballen en dat voetballen bij IJFC mogelijk is voor sportievelingen van 2 tot 80 jaar. (Foto: IJFC.)
Trainster Hélène Heemskerk (rechts) zorgt ervoor dat senioren kunnen blijven voetballen en dat voetballen bij IJFC mogelijk is voor sportievelingen van 2 tot 80 jaar. (Foto: IJFC.) (Foto: )

Senioren doen mee met Walking Football

  •   keer gelezen

Al sinds het seizoen 2016/2017 wordt er bij IJFC Walking Football gespeeld; het voetbalspel zonder rennen dat zich richt op 60-plussers die ook nog een balletje willen trappen, hun conditie op peil willen houden en daarnaast willen genieten van het sociale aspect van het voetbal.


IJSSELSTEIN – Het traditionele voetbalspel is voor veel senioren fysiek niet meer haalbaar, maar de speciale regels van Walking Football maken nog vele jaren voetbalplezier mogelijk. Tijdens Walking Football wordt er niet gerend, slidings zijn niet toegestaan en de bal blijft onder heuphoogte. Het fysieke karakter van voetbal maakt plaats voor een rustige vorm van bewegen. Walking Football wordt bij IJFC gespeeld op dinsdag- en donderdag van 10.00 tot 11.00 uur. Na het verzamelen om 9.30 uur. start de training om 10.00 uur met warmlopen, een pass- en trapvorm en tot slot partijspel. Na afloop van de training praten de deelnemers onder het genot van een kopje koffie nog even na in de kantine. Wie kennis wil maken met Walking Football is welkom om een keer vrijblijvend mee te doen. E-mail voor een vrijblijvende proeftraining naar walkingfootball@ijfc.nl en vermeld naam en leeftijd. De trainingen starten weer op dinsdag 8 en donderdag 10 januari.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten