Foto: Hans van Oosterhoudt

Burgemeester sluit woning Monitorplein na vondst drugs en wapens

  •   keer gelezen

Op vrijdag 4 januari heeft de burgemeester van IJsselstein een woning en een berging gesloten aan het Monitorplein. Tijdens een doorzoeking van de politie in augustus heeft de politie een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. De woning wordt gesloten voor een periode van zes maanden.


Tijdens het doorzoeken van een woning aan het Monitorplein heeft de politie in de slaapkamer van de woning een handelshoeveelheid drugs aangetroffen en in het nachtkastje lag een doorgeladen pistool. In de berging behorende bij de woning werden attributen voor drugshandel, een wapen en munitie aangetroffen. Alle spullen waren van de meerderjarige zoon die op het adres woonde. 

Voor de burgemeester was het daarmee voldoende aannemelijk dat hier sprake was van drugshandel.  Bij alle woningen waar drugs wordt verkocht, afgeleverd of verstrekt heeft de burgemeester de bevoegdheid de woning te sluiten. De burgemeester neemt deze maatregel om de inwoners van IJsselstein te beschermen in het kader van de openbare orde en de volksgezondheid. Met sluiting van de woning wordt aan het criminele circuit duidelijk gemaakt dat hier geen drugs meer in de woning aanwezig is. 


Burgemeester Patrick van Domburg: “Met de sluiting wordt ook een duidelijk signaal afgegeven aan de inwoners van IJsselstein en aan iedereen met verkeerde intenties, ‘wij accepteren geen drugshandel in IJsselstein’”. 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten