Mirjam van Os-Benschop van VakantieXperts Oudewater-Montfoort is gestart met Ladies Only Trips.
Mirjam van Os-Benschop van VakantieXperts Oudewater-Montfoort is gestart met Ladies Only Trips. (Foto: Paul van den Dungen)

Vrouwvriendelijk reizen dé nieuwe trend

  •   keer gelezen

Er blijkt in Nederland een toenemende vraag te zijn naar reizen, speciaal georganiseerd voor vrouwen. Moeders en dochters, vriendinnen of zussen die het prettig vinden om op een vrouwvriendelijke manier te reizen.


Oudewater/Montfoort - Directeur Mirjam van Os-Benschop van reisbureau VakantieXperts Oudewater/Montfoort hoorde tijdens een reis met andere franchise collega’s dat haar collega Mariëlle Henzen uit Oss al eerder twee Ladies Only reizen had georganiseerd. Te denken valt daarbij aan een club vriendinnen of een moeder met een of meer dochters, een aantal zussen of een groepje vrouwelijke collega’s of alleenstaande dames. Mirjam van Os-Benschop en Daniëlle Sijbrands werden beiden gevraagd om aan te haken. Daarmee ontstond er ook meteen een landelijke dekking voor noord- midden- en zuid Nederland. Mirjam van Os: “De vrouwen reizen gezamenlijk naar een bepaalde bestemming. Dat is niet alleen gezellig, maar zij kunnen op die manier ook contact maken andere met reis- of leeftijdsgenoten. Niets hoeft, alles mag. Belangrijk te weten is dat wij vanuit onze reisbureaus in Oss, Wieringerwerf en Oudewater/Montfoort zelf de reisgezelschappen gaan begeleiden.” De naam van de nieuwe reisorganisatie luidt ‘Ladies Only Trips’ en richt zich op de Nederlandse markt. Niet alleen de nieuwe organisatie is in handen van de drie dames, ook verzorgen zij zelf de inkoop voor deze reizen, vanaf het inhuren van vluchten tot het reserveren van de diverse hotelaccommodaties alsmede alle andere noodzakelijke inkopen.
Achter de schermen is er inmiddels al hard gewerkt aan een drietal reizen. Zo staat er van 1 tot 4 juni een reis naar Ibiza gepland, maar ook 20 en 21 juni een tweedaagse busreis naar het WK Vrouwenvoetbal in Reims. Van 13 tot 16 september staat er op de Facebooksite al een reis naar Tel Aviv in Israël online. “Als het dit jaar allemaal goed gaat, dan hebben wij voor 2020 plannen om naar Valencia af te reizen”, zegt Mirjam. De website van ladiesonlytrips.nl is nog in ontwikkeling, maar al wel in de lucht. Op de Facebookpagina van Ladies Only trip staat een landelijk inschrijfformulier waarop de reizen naar Reims, Ibiza en Tel Aviv al zijn te boeken. Vanuit Oudewater is het Mirjam van Os-Benschop die, wanneer nodig, met nog een collega deze vrouwvriendelijke reizen gaat begeleiden en dat is voor hun eigen klanten wel zo vertrouwd. Ook het veiligheidsaspect heeft op deze reizen de volle aandacht van de organisatoren.

Reisbureau VakantieXperts Oudewater-Montfoort is in december 2013 in Oudewater gestart. Op woensdag 19 december werd met een receptie in de winkel het 5-jarig bestaan gevierd waar meer dan 60 genodigden acte de présence gaven. Voor Mirjam van Os is Ladies Only Trips in ieder geval een nieuwe loot aan haar reisstam die zeker voldoet aan de vraag naar meer vrouwvriendelijke reizen. Voor informatie is VakantieXperts Oudewater-Montfoort bereikbaar op 0348-769117

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten