Vrijwilligers van Klimaatneutraal IJsselstein hebben samen met de eigenaren heel wat kerstbomen geplant in de gemeentegrond bij de volkstuintjes. (Foto: Ymke Fotografie)
Vrijwilligers van Klimaatneutraal IJsselstein hebben samen met de eigenaren heel wat kerstbomen geplant in de gemeentegrond bij de volkstuintjes. (Foto: Ymke Fotografie) (Foto: YMKE-FOTOGRAFIE)

Kerstbomen uit ‘logeren’ tot de volgende kerst

  •   keer gelezen

Veel inwoners gaven gehoor aan de oproep van Klimaatneutraal IJsselstein (KNIJ) om hun kerstbomen met kluit een tweede leven te gunnen, met een ‘logeerpartij’ op gemeentegrond. Zaterdag begon het feest.


IJSSELSTEIN – De stadsgenoten die zaterdag hun kerstboom naar de gemeentegrond bij de volkstuintjes kwamen brengen, kregen een warm welkom van de vrijwilligers van KNIJ, getooid met groene mutsen, die al met spades klaar stonden om de bomen in te graven. De kerstbomen mogen logeren bij de gemeente, zodat ze eind van dit jaar weer kunnen worden uitgegraven om opnieuw, opgetuigd en wel, te schitteren in de huiskamers. Grote bomen en kleine bomen; ze gaan allemaal in de grond, gelabeld met een houten ecomuntje met nummer.
Sommige kerstbomen blijken helaas zonder noemenswaardige kluit uit hun pot te komen. Een teleurstelling vooral voor de milieubewuste kopers van de Nordmann-spar; een naaldvaste boom die niet prikt en met een prachtige kleur. Helaas ook met een diepe penwortel die bij de kap vaak te kort wordt gerooid en dus ‘met kluit’ niet meer ingegraven kan worden. De ingegraven bomen die wel kans maken zullen, als het zachte weer nog even aanhoudt, goed aanslaan. En voor wie deze plantronde heeft gemist: KNIJ herhaalt de actie volgend jaar.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten