Jos Timmermans hoopt met de andere redactieleden op de snelle komst van een acquisiteur. (Foto: Lysette Verwegen)
Jos Timmermans hoopt met de andere redactieleden op de snelle komst van een acquisiteur. (Foto: Lysette Verwegen)

Zonder financiën geen Groene Gids

Algemeen 107 keer gelezen

De Groene Gids voor de senioren in IJsselstein en Lopik heeft haar 39e jaargang bereikt. Volgend jaar wordt een jubileumjaar, dankzij sponsors, adverteerders en vrijwilligers voor de bezorging, redactie én een acquisiteur voor de advertenties.

IJSSELSTEIN – Het gaat goed met de Groene Gids, het veelgelezen kwartaalblad dat elke 65-plusser gratis in de bus krijgt. Het staat vol met belangrijke informatie, activiteiten en organisaties. “De gids wordt door de lezers bewaard en ingekeken tot het volgende nummer weer verschijnt”, weet redactielid Jos Timmermans. De zes redactieleden – verdeeld over Lopik en IJsselstein – zorgen voor de onderwerpen en het schrijven van de artikelen die door Jacques Rietvelt professioneel worden opgemaakt voordat het blad naar Drukkerij Van Midden in Benschop gaat.
“We zijn een echt een team, samen met drijvende kracht Ad Liesker die een groot deel van de historie van het blad kent en na 15 jaar columns schrijven afscheid heeft genomen.” Met de redactie zit het verder wel goed. “Maar niet met de advertentiewerving in IJsselstein”, vertelt Timmermans. “Lopik heeft eigen acquisiteurs voor de advertenties, maar wij zijn nu naarstig op zoek naar een vrijwilliger die deze taak voor IJsselstein wil vervullen.”

Het blijkt moeilijk een vrijwilliger te vinden voor de advertentiewerving. Ad Liesker heeft het een hele tijd gedaan, net als welzijnsstichting Pulse, die ook bij de Groene Gids is betrokken. “Binnen Pulse dunnen de mogelijkheden om iemand vrij te maken voor dit werk uit. We hebben onze adverteerders wel hard nodig om de benodigde financiën voor de uitgave van het blad, met een oplage van 5.800 exemplaren, mogelijk te maken”, aldus Timmermans. De ‘advertentieverkoper’ is van harte welkom in de redactie, maar mag ook alleen zijn activiteiten uitvoeren. “Het is belangrijk dat hij – of zij – contacten onderhoudt met bestaande adverteerders en adverteerders werft. De herfst is het meest intensief, want we willen graag opgenomen worden in de jaarbegrotingen van onze adverteerders.”

Vrijwillig(st)ers die de cruciale vrijwilligersfunctie als acquisiteur willen vervullen zijn welkom in het gezellige redactieteam, dat ook uit actieve senioren bestaat. “En uiteraard wordt de nieuweling goed ingewerkt en niet in het diepe gegooid”, aldus Timmermans. Belangrijke eigenschappen zijn: contactuele vaardigheden, creativiteit en het kunnen vastleggen en nakomen van afspraken. Belangstellenden kunnen mailen met Hester van Oirschot: h.vanoirschot@stichting-pulse.nl of bellen: 06-45865404.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 21 uur geleden
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20
Afbeelding
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 apr, 14:18