Linfano met kinderen Prins Clausschool
Linfano met kinderen Prins Clausschool (Foto: Linfano)

Linfano zet schijnwerpers op jeugd

  •   keer gelezen

Muziekvereniging Linfano uit Linschoten heeft het nieuwe jaar mooi ingeluid met een spetterend nieuwjaarsconcert.


Dorpshuis De Vaart zat vol met ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s en andere belangstellenden. Zij hebben genoten van een prachtig concert van het leerlingenorkest en de fanfare onder leiding van Olaf Schipper. Het leerlingenorkest liet horen dat je met een klein orkest ook een zaal kunt vullen met mooie klanken. Ze speelden onder ander Sofia van Alvero Soler en The big race uit Cars.

De fanfare speelde een afwisselend programma van klassieke en hedendaagse muziek. Zo stonden er werken van Strauss op het programma, daar kun je bij een nieuwjaarsconcert bijna niet omheen, net als Happy New Year van ABBA. Maar ook de filmmuziek van Dances with Wolves, James Bond en de wilde achtervolgingsmuziek uit The Incredibles waren te horen.

Aan het eind van het optreden kreeg de fanfare bijzondere versterking, namelijk een aantal leerlingen van de Prins Clausschool. De leerlingen van groep 5,6 en 7 krijgen wekelijks muziekles van een docent van Linfano, Vincent Verhage. Op school hebben de kinderen een drietal muziekstukjes geoefend en deze mochten ze nu samen met de fanfare spelen. Het ging super goed! Er waren kinderen bij die pas sinds oktober les hebben, echt heel knap!

Na afloop was er nog gelegenheid om met elkaar te toosten op het nieuwe jaar.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten