Stein de Wit
Stein de Wit Foto: SkateUinitedRTCMidden.nl

Schaatser Stein de Wit naar Landenwedstrijd NED-NOR-GER

Algemeen 124 keer gelezen

Langebaan schaatser Stein de Wit heeft zich geplaatst voor de Landenwedstrijd NED-NOR-GER voor Junioren C. De 14-jarige IJsselsteiner bleek over voldoende snelheid te beschikken tijdens de Kwalificatiewedstrijd in Thialf Heerenveen waar de 12 besten van Nederland streden om 4 plaatsen voor de Landenwedstrijd.

Het ging niet vanzelf, aldus Stein die niet gedacht had plaatsing te kunnen afdwingen. Het toernooi begon voor Stein met een prachtig persoonlijk record op de 500 meter (39,07).

Voor de 1500 meter had hij met zijn trainer een technische aanpassing van zijn slag afgesproken en getraind. Dat wierp zijn vruchten af. Met een prima 2.01,97 verbeterde hij zijn PR met maar liefst 4 seconden.

Aan de Landenwedstrijd NED-NOR-GER doen de 4 beste jongens uit Nederland, Noorwegen en Duitsland mee in de leeftijd van 14 en 15 jaar (Junioren C). Deze wedstrijd vindt aanstaand weekend (19 en 20 januari) plaats in Sportcentrum Kardinge in Groningen.

Door zijn plaatsing voor de Landenwedstrijd heeft Stein ook plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap afgedwongen dat op 2 februari plaats vindt. Toevallig wordt ook die wedstrijd in Groningen verreden.

SInds kort heeft Stein ook een eigen website. Daar lees je meer over Stein (o.a. een blog), zie je wanneer hij waar welke wedstrijden gaat rijden en kun je eenvoudig inzicht krijgen in zijn resultaten. Ook wijst Stein op de pagina “Meedoen” op zijn website. Daar lees je dat schaatsen een dure sport is en op welke wijze je Stein kunt ondersteunen bij het nastreven van zijn ambitie: www.steindewit.nl.

Stein is lid van de Schaatsvereniging Utrecht en maakt onderdeel uit van de Opleidingsploeg O17 van Skate United. Dit is de opleidingsploeg voor jongeren onder de 17 jaar en is de opstap naar het RTC Midden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws gisteren
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13