Het straatbeeld in Oudewater is echt vrolijker geworden van al die mooie mozaiekbanken. Papekop volgt.
Het straatbeeld in Oudewater is echt vrolijker geworden van al die mooie mozaiekbanken. Papekop volgt.

Vijfde mozaïekbank Oudewater komt in Papekop

Algemeen 664 keer gelezen

De vier mozaïekbanken in Oudewater trekken veel bekijks. Aan het eind van dit jaar zal er in Papekop langs de doorgaande weg in de bocht bij de spoorwegtunnel een echte ‘Papekopse” bank verschijnen.

Oudewater – Initiatiefneemster van de mozaïekbanken Coby Feller was verrast dat al snel na het plaatsen van de mozaïekbank bij het Muziekhuis bleek dat er een sponsor was voor een vijfde. “Het leukste van het maken van een mozaïekbank is dat er met een hele groep vrijwilligers gewerkt wordt van allerlei komaf. Echt iets wat samenbindt en ontspannend is.”
Een mozaïekbank bleek in Papekop op het verlanglijstje te staan van Comité Dorpsbelang Papekop, maar de financiën kwamen niet rond. Toen Ied van Baren daarvan hoorde wilde zij wel sponsor zijn. De bank wordt dan gemaakt tot nagedachtenis van haar man Dick, een geboren Papekopper. Ied mozaïekt vanaf de tweede bank ook al mee in de grote groep vrijwilligers. “Het is echt heel leuk om met een klein steentje als basis zoiets moois met elkaar te maken. Dick zou de mozaïekbank zeker leuk hebben gevonden, ook al trad hij nooit zo op de voorgrond.”
Coby Feller vertelt dat de mozaïekbanken in Oudewater een aanstekelijk effect hebben. “In Zegveld staat er inmiddels ook één.” Zij vonden de ooievaars zo mooi. Mensen uit Driebergen en Cabauw willen zelf ook zo’n mooie mozaïekbank in hun woonplaats. “Er zijn mensen die speciaal naar Oudewater komen om de banken te bekijken’’, zegt Coby blij. Ook de leverancier van de bank, Social Sofa, die in het laatste stadium het voegwerk verzorgt, roemt de banken in Oudewater vanwege de hoge kwaliteit van mozaïeken.
Voor de bank in Papekop worden nu ontwerpen gevraagd. Alles wat met Papekop te maken heeft mag erop. Ontwerpen kunnen tot 30 maart ingeleverd worden. Vanaf april zal er dan weer een zomerseizoen gemozaïekt worden in het pand bij Jan Van Dam. Medio september moet de bank klaar zijn. Nieuwe mozaïekers, natuurlijk ook uit Papekop, zijn van harte welkom. Info via oudewaterzitgoed@gmail.com.

Na vier banken in Oudewater gaat er nu ook een mozaïekbank komen in Papekop. Ied van Baren is sponsor van deze bank en wil de bank plaatsen ter nagedachtenis aan haar man Dick, die in Papekop geboren is. Het thema van deze bank is ‘Landelijk Papekop’. Als je een ontwerp wilt maken voor deze bank kan je een speciale lijntekening downloaden via www.formdesk.com/metstefan.form14 of ophalen op Lange Burchwal 80. De mooiste ontwerpen worden gebruikt om er een prachtig geheel van te maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46