Glasvezel ambassadeurs Theo van Kortenhof en Hans Elzas zijn blij met het bereikte resultaat. (Foto: Paul van den Dungen)
Glasvezel ambassadeurs Theo van Kortenhof en Hans Elzas zijn blij met het bereikte resultaat. (Foto: Paul van den Dungen) Foto: Paul van den Dungen

Glasvezel in heel Montfoort kostte heel wat moeite

Algemeen 436 keer gelezen

Veel voorstanders van glasvezel die zich als abonnee hadden opgegeven bij Tri-Ned of Tweak hadden de moed al opgegeven omdat het gewenste deelnemerspercentage van 40% niet was gehaald. Maar in Montfoort geven ze zo snel niet op. Er werd een creatieve oplossing gevonden voor Montfoort en Linschoten waar E-Fiber ‘Ja’ tegen heeft gezegd.

Montfoort - Er zijn een aantal Montfoorters opgestaan die naar E-Fiber zijn gestapt met het voorstel om zelf een vernieuwende campagne te gaan voeren. Onder hen Hans Elzas en Theo van Kortenhof, ambassadeurs van glasvezel Montfoort. Theo van Kortenhof: “Het internetgebruik neemt jaarlijks met 40 tot 50% toe en allerlei nieuwe toepassingen vereisen een enorme snelheid van het netwerk. Inwoners in het buitengebied hebben nu al grote problemen met het gebruik van internet. Die problemen nemen voor iedereen alleen maar toe. Het aanbod van E-Fiber is niet te versmaden Wie al een abonnement heeft of dat voor de start van de schouw bij één van de providers van E-Fiber neemt, krijgt een kosteloze aansluiting. Bovendien krijgt men ook nog eens een vele malen hogere snelheid en een robuustere verbinding, terwijl men -afhankelijk van de keuze van provider helemaal niets aan de bekabeling in huis hoeft te veranderen!”
Concurrenten van E-Fiber zijn ook bij de gemeente langs geweest en hebben aangegeven geen interesse te hebben in het aanbieden van een bekabeling in de kern van Montfoort/Linschoten. Zij rekenen voor de verglazing van het buitengebied 1.800 euro per aansluiting.

Wim van den Pol, namens het bedrijfsleven, en Hans Elzas en Theo van Kortenhof namens de ambassadeurs, voerden overleg met E-Fiber en de gemeente om te zien hoe er toch glasvezel in Montfoort en Linschoten gerealiseerd kon worden. E-Fiber kon besparen om op adressen zonder abonnement de kabel alleen tot aan de gevel of in de straat te leggen. Een aansluiting achteraf zal minimaal 450 euro gaan kosten.

Hans en Theo gaven E-Fiber voldoende argumenten en handvatten om haar investeerders van dit plan te overtuigen. Na tal van gesprekken is het dan toch gelukt. Er komt glasvezel in heel Montfoort en Linschoten. Inzake vragen over de kosten en zenderpakketten zegt Hans Elzas: “De kosten verschillen per provider, net als de zenderpakketten. In de meeste gevallen zal men geen zenders hoeven te missen. Het loont echt de moeite om naar de zenderpakketten van de providers te kijken, zeker nu er nog twee nieuwe providers aan de lijst zijn toegevoegd.” De definitieve beslissing om in Montfoort, Linschoten, de buitengebieden en de industrieterreinen een glasvezelnetwerk aan te leggen is op 15 januari genomen.

Kijk vooral eens op de site iedereenglasvezel.nl/montfoort waar overigens ook een keuzehulp is te raadplegen.
Onder iedereenglasvezel.nl/vragen-contact/ staat al een groot deel van de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Verduidelijk grote verschillen tussen aantallen windturbines en locatiecombinaties in provincie Utrecht' Nieuws 9 mei, 12:50
Afbeelding
Door aankoop Heijmans van ROBA-terrein in IJsselstein weer stap verder in nieuwbouwplannen Nieuws 8 mei, 21:10
• Foto ter illustratie.
RMN haalt op Tweede Pinksterdag géén huishoudelijk afval op Nieuws 8 mei, 19:14
• De Windotter in IJsselstein.
Molens in de regio open op Nationale Molendagen 11 en 12 mei Nieuws 8 mei, 16:21
Afbeelding
Zwembad De Hooghe Waerd houdt actie voor Pink Ribbon Nieuws 8 mei, 12:25
Afbeelding
Utrechts Landschap start wervingsactie voor meer donateurs Nieuws 8 mei, 11:50
• Ad Spruit en zijn zoons Rudi en Peter bij de bedrijfshal aan de Aardvletterweg.
Bouwbedrijf Spruit bestaat vijftig jaar advertorial 7 mei, 16:55
Afbeelding
Brandweer bevrijdt koe in Montfoort 112 7 mei, 16:55