Addie van der Veen blokkert de aanval van US
Addie van der Veen blokkert de aanval van US Foto: Peter van Zijl

VIVES heren hebben vorm weer te pakken

Algemeen 103 keer gelezen

Afgelopen zaterdag moesten de mannen van VIVES op bezoek in Amsterdam. Hier werd anderhalf jaar geleden nog gespeeld om een plekje in de 2e divisie, wat VIVES uiteindelijk via een aanwijsplek in handen kreeg. Toen werd er nog van US verloren, dit keer ging VIVES er met de winst vandoor.

Door een knieblessure van Thijme was er opnieuw een basisplaats voor Niels, die binnenkort volledig bij het eerste zal aansluiten. Verder bestond de basis uit Joël, Addie, Alex, Mitchel, Sven en Jordy. VIVES kwam goed uit de startblokken en sloeg door middel van een hoge servicedruk een klein gaatje. Tegen het eind van de set wist US door een aantal persoonlijke fouten aan IJsselsteinse kant langszij te komen. VIVES gaf een voorsprong van 21-23 slordig uit handen en verloor de set met 25-23.

VIVES had echter laten zien US onder druk te kunnen zetten en trok dit door in de 2e set. Waar de service in de vorige wedstrijden nog wel eens haperde, waren de mannen dit keer in staat de passing van US te ontregelen. Daarbij werd er verdedigend keihard gewerkt, wat resulteerde in uitstekend spel in de 2e set. US kwam er niet aan te pas, wat er toe leidde dat VIVES de set met 17-25 binnenhaalde.

In de 3de set trok VIVES dit spel goed door totdat Mitchel halverwege set ongelukkig door zijn enkel ging. Mitchel kon niet meer verder en VIVES was even van slag, maar pakte de concentratie al snel weer op. In een gelijk opgaand gevecht trok VIVES aan het langste eind, 23-25.

VIVES had nog maar 1 setje nodig om de winst binnen te halen en ging volle bak de 4e set in. Er werd alweer snel een gaatje geslagen, waardoor de mannen vrijuit de set konden uitspelen. Relatief gemakkelijk werd ook in de laatste set de winst binnen gehaald, 19-25.

Een erg knappe overwinning van de mannen, de meteen weer 2 plaatsen stegen op de ranglijst. Aankomende zaterdag is de derby tegen Servia in de IJsselhal. Servia is bezig aan een knappe reeks en versloeg dit weekend zelfs de koploper met 4-0. We kunnen alle steun dus weer goed gebruiken!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37