Montfoort wint in slotminuut

Algemeen 64 keer gelezen

Door een goal in de laatste minuten van Marck van Baal heeft Montfoort de thuiswedstrijd tegen VVGZ in winst weten om te zetten.

Op een mooie winterse dag mocht v.v.Montfoort aantreden tegen het VVGZ uit Zwijndrecht.
Vooraf waren de verwachtingen hoog gespannen onder het Montfoort publiek.
Mede omdat Montfoort een prima doordeweekse wedstrijd had gespeeld tegen hoofdklasser de Meern.
Echter was het niveau niet altijd eerste klasse waardig op deze dag.
Wat wel zeer positief was aan Montfoort kant was dat de jonge spelers
Emrie Bakker en José Valencia hun basisdebuut mochten maken.
Deze wedstrijd bleek het niet altijd even makkelijk te gaan voor deze jonge honden,
maar met het talent van beide spelers ligt er een mooie toekomst in het verschiet.

Aan het begin van de wedstrijd kreeg VVGZ uit de omschakeling een paar mogelijkheden
die niet goed uitgespeeld werden waardoor keeper Vianen de 0 kon houden.
Montfoort werd meer en meer de bovenliggende partij maar kwam niet echt tot grote kansen.
Hierdoor werd een ruststand van 0-0 genoteerd en wist iedereen dat het beter moest in de tweede helft.
Het spel bleef moeizaam maar Montfoort kwam wel tot enkele mogelijkheden.
Zo werd een vrije trap van Bilal Laoikili van dichtbij door van Baal op doel gekopt
en wist de keeper van VVGZ zelf niet hoe ie deze bal uit zijn doel wist te houden.
Bilal had ook een schitterend schot in de benen die op de lat uiteen spatte.
De hard sleurende van Baal wist in de 89ste minuut dan toch het net te vinden.
De 1-0 kwam op het scorebord te staan en het Montfoort publiek stond in vuur en vlam.
Voor Montfoort was het nu zaak om de blessuretijd uit te spelen om de punten in eigen huis te houden.
VVGZ kwam nog één keer via een scrimmage voor Vianen die de bal van dichtbij op zijn benen kreeg geschoten.
Even later floot scheidsrechter Vink voor de laatste maal en kon Montfoort het feestje vieren.

Toen ook nog bleek dat concurrenten Sliedrecht, Heerjansdam en Nieuwlekkerland
punten hadden laten liggen werd dit voor Montfoort een fantastische zaterdag.

Volgende week op bezoek in Heerjansdam waar Montfoort echt goede zaken kan doen in de strijd om de bovenste plaatsen.

• Een zonnige Lentemarkt in Montfoort.
Zonnig shoppen op Montfoortse lentemarkt Nieuws gisteren
Zomers dagje de boer op langs agrarische bedrijven Nieuws gisteren
• Een lange rij mensen neemt afscheid van Marcel Peters.
Afscheid van Marcel met mix van gevoelens Nieuws gisteren
• Een afscheidsfeestje in de IJsselhal.
Vives wint zijn laatste duel in de Topdivisie Sport 15 apr, 10:36
Voortgang badmintoncompetitie BC Apollo Sport 15 apr, 09:13
Montfoort SV'19 op degradatieplek, koploper VVIJ morst punten en ander voetbal Sport 15 apr, 09:07
• Auto beschadigd, inzittenden ongedeerd.
Auto met jonge kinderen in sloot bij Lopik 112 14 apr, 10:54
Geslaagde Meet & Greet over recreatie, toerisme en streekproducten Nieuws 13 apr, 09:00