Lichte stijging criminaliteit in Montfoort

Algemeen 74 keer gelezen

In 2018 is de criminaliteit in Montfoort licht gestegen ten opzichte van 2017. Voor de hele regio geldt een gemiddelde daling van 7%. Dalers in Montfoort zijn vernielingen met -33% en jeugdoverlast met -25%. Dit blijkt uit de jaarcijfers van bureau Regionale Veiligheidsstrategie Midden Nederland (RVS). De absolute aantallen zijn in Montfoort laag, waardoor procentuele verschillen erg groot kunnen uitvallen.

De lichte stijging van 14% wordt vooral veroorzaakt door het aantal bedrijfsinbraken (+44% = van 9 naar 13 aangiftes). Het aantal pogingen tot woninginbraken is gestegen van 6 naar 10. Het aantal voltooide woninginbraken is daarentegen gedaald (van 18 naar 14). Het aantal zedenzaken is toegenomen (van 1 naar 9). Dit betreft een deel schennispleging en een aantal relatie gerelateerde zaken.

Burgemeester Van Hartskamp : ”We zien de dalende trend van de afgelopen jaren helaas iets ombuigen naar boven. Ondanks dat blijft Montfort nog steeds een relatief veilige gemeente in Midden-Nederland. Het is bemoedigend dat het aantal gelukte pogingen tot woninginbraak minder is geworden. Inwoners zijn oplettend en door goede samenwerking en partners in veiligheid lukt het steeds beter woninginbraken niet te laten slagen. We gaan door met de goede aanpak. “

Montfoort en politie willen samen blijven optrekken met inwoners en ondernemers. Het bestuur roept inwoners, ondernemers, Burgernet deelnemers, WhatsAppgroepen en de Waaks! deelnemers vooral op alert te blijven en verdachte situaties met de gemeente en de politie te delen.

Het bureau Regionale Veiligheidsstrategie Midden Nederland (RVS) verzorgt maandelijks de criminaliteitscijfers van alle gemeenten in Midden Nederland. In januari presenteert RVS de jaarlijkse criminaliteitscijfers over het voorgaande jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20