Rob en Naomi van de Werken van Dynamic Promotions organiseren dit jaar ook de Montfoortse jaarmarkt.
Rob en Naomi van de Werken van Dynamic Promotions organiseren dit jaar ook de Montfoortse jaarmarkt. Foto: Paul van den Dungen

Jaarmarkt Montfoort krijgt nieuwe impuls

Algemeen 538 keer gelezen

Omdat de aantrekkelijkheid van de Montfoortse jaarmarkt in het geding is en een dalend aantal bezoekers laat zien, is besloten om dit jaar met Dynamic Promotions uit IJsselstein in zee te gaan.

Montfoort - Voor Montfoort is Dynamic Promotions geen onbekende partij, omdat zij ook al de jaarlijkse Lentemarkt organiseren. Michel Verschoor, voorzitter van de Montfoortse Winkeliersvereniging, zegt daarover: “Wij hebben de jaarmarkt bijna 20 jaar door Star Promotions laten organiseren. In zijn algemeenheid zijn wij daar best tevreden over, maar de marktbezoeken lopen terug, zo ook in ons eigen Montfoort. Dat is jammer, maar ook een tijdsbeeld. Om ook een ander eens de kans te geven hebben wij de komende jaarmarkt uitbesteed aan Dynamic Promotions uit IJsselstein. Rob en Naomi van de Werken kennen wij al, omdat zij voor ons ook de Lentemarkt organiseren. Zij zijn lokaal meer bekend en dat zou mogelijk een voordeel kunnen zijn. Wij verwachten dat zij ook even tijd nodig hebben om de jaarmarkt een nieuwe impuls te geven en weer voor handel en bezoekers weer meer aantrekkelijk te maken. Daar hebben wij in ieder geval alle vertrouwen in.”
Ook Rob en Naomi van de Werken van Dynamic Promotions zijn van mening dat er nieuwe energie in de Montfoortse jaarmarkt gestoken moet worden. Rob: “Er zijn teveel stands in dezelfde branche en die die staan vaak nog eens veel te dicht bij elkaar. We moeten daar oplossingsgericht mee aan de slag gaan. Dat is even puzzelen, maar gaat vast lukken.”

Op zijn bureau ligt een grote plattegrond van het jaarmarktgebied waarin de plaatsen van de marktkramen al zijn ingetekend. Duidelijk is te zien dat het plein rond de N.H. kerk weer het domein wordt van de kinderen die daar hun spulletjes kunnen verkopen. Dynamic Promotions organiseert door het hele land verschillende markten, waaronder ook weekmarkten. Rob:”Het is belangrijk om met zowel de kraamhouders als het publiek contact te leggen. Praten met jong en oud levert vaak heel veel informatie op, waar wij voor een volgende editie weer van kunnen leren. En natuurlijk zal niet alles op te lossen zijn, maar de Montfoortse jaarmarkt moet weer gezelligheid en de sfeer van de stad uitstralen. De markt moet goed zijn voor iedereen, met voldoende activiteiten en reuring.” Dat betekent dat er soms streng maar rechtvaardig moet worden opgetreden, want alleen op die manier blijft het gezellig en uitvoerbaar. Ondanks de toenemende wet- en regelgeving, die vaak ook nog van gemeente tot gemeente verschilt, zegt Dynamic Promotions daar voldoende ervaring mee te hebben. Er gaat op een andere manier naar de markt gekeken worden, waarbij het zeker ook belangrijk is dat zowel winkeliers als verenigingen meedenken en meedoen.

Informatie over de jaarmarkt en de verhuur van marktkramen is te vinden op www.dynamicpromonions.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10