MSV’19 plaatst zich voor kampioenspoule

Algemeen 151 keer gelezen

In de wetenschap dat MSV’19 aan één punt voldoende had om zich definitief te plaatsen voor de poule die gaat strijden om het kampioenschap en de promotieplaatsen van de derde klasse begonnen de Montfoorters de eerste thuiswedstrijd van het jaar 2019 tegen het Rotterdamse NOC Kralingen. MSV’19 won ruim: met 4-0.

De wedstrijd was koud begonnen toen een voorzet van Lars van de Berg bijna door Wouter Scholman kon worden binnengewerkt, maar een Kralingse voet voorkwam een treffer. Hieropvolgend was er een kansje voor NOCK, wat een vrije trap te nemen kreeg op zo’n dertig meter afstand van het doel van MSV-goalie. Vanaf deze afstand was het opportunisme van Dennis Nagels, de vrijetrap-nemer groter dan zijn kunde, waardoor de bal hoog over het doel van MSV werd gelepeld.
MSV’19 was gedurende de eerste helft de bovenliggende partij, waarbij de bezoekers rekenden op snelle uitvallen van de beide spitsen, Jamie Nelstein en Jay Denzell Eyra, waarbij vooral de laatstgenoemde de MSV-verdediging het behoorlijk lastig wist te maken.
Nadat een schot van Robin Stokman door de verdediging van NOCK kon worden gekraakt, doelman Tielemans nog net een handje achter de bal kon krijgen bij een schuivertje van dezelfde Stokman, volgde er een inzet van Paul Sluijs, die via doelman en een verdediger caramboleerde tegen de arm van Stokman, waarbij de bal vervolgens in het doel verdween. Scheidsrechter van dienst, de heer Meier, keurde de goal terecht af wegens hands.
Vlak nadat MSV-spits Jort van Geffen tegen een gele kaart aanliep omdat hij zich wat al te nadrukkelijk ergerde aan de veelvuldige handsballen van de bezoekers, die ernstig twijfelden of zij een voetbal- of handbalvereniging vertegenwoordigden, kon van Geffen zijn sportieve gram halen. Op één lijn met twee verdedigers scoorde de Montfoortse spits feilloos, waardoor in de 26e minuut van de wedstrijd de thuisclub aan de leiding kwam met 1-0.
Een luttele drie minuten later had de stand verdubbeld kunnen worden, maar werd MSV’19 een penalty onthouden toen een verdediger van NOCK de bal met de hand meenam in het strafschopgebied, hetgeen echter niet werd gezien door scheidsrechter Meier, MSV’19 moest het ermee doen.
Een schot van Robin Stokman was lastig voor doelman Tielemans, maar niet te moeilijk. Vlak voor rust kan Jort van Geffen de bal koppen, brengt doelman Tielemans nog redding en belandt de bal via een NOCK-verdediger voor de voet van Mark Kemp, die zijn uithaal hard, maar te hoog over de deklat van het doel ziet gaan.
Het rustsignaal volgt vlak op een mispeer van Wouter Scholman, die de afvallende bal van een inzet van ploeggenoot van Geffen niet op het doel geschoten krijgt, maar ver naast de goal.
Iets wat Scholman direct vanaf de aftrap van de tweede helft zelf weet recht te zetten. NOCK verdediger Nagels krijgt de bal niet weg en Scholman kan het laatste tikje geven en zodoende de stand voor thuisclub MSV’19 verdubbelen: 2-0.
In de laatste actie van MSV-spits Jort van Geffen schiet deze tegen de Kralingse doelman en is de rebound voor Mark Kemp, die zijn inzet echter naast ziet gaan. Hierna is het de beurt aan Harm Oostveen die van Geffen mag vervangen in de 64ste minuut.
Ook Mark Kemp wordt gewisseld en voor hem in de plaats komt Bart Vianen in het veld, die zich vrijwel onmiddellijk laat zien met een kopbal, echter net naast het doel.
Tien minuten voor tijd volgt dan een schuiver van Wouter Scholman die daarmee ploeggenoot Timo Bakker bereikt, die vervolgens de 3-0 noteert.
Nadat ook Lars van de Berg een doelkans mist krijgt een NOCK-verdediger, Tarik Tahtah, de bal niet weg en is Bart Vianen er als de kippen bij om de stand naar 4-0 te tillen, waarmee MSV’19 zijn eerste wedstrijd van 2019 eindigt met een ruime overwinning en zich dus op eigen kracht plaatst voor de kampioenspoule.
Komende zondag speelt MSV’19 de laatste wedstrijd in deze competitieronde, waarbij het op bezoek gaat bij het Rotterdamse Blijdorp, momenteel de nummer 6 op de ranglijst.

Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 12 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 13 uur geleden
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 15 uur geleden
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 22 uur geleden
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13