Afbeelding

Asociale media

Algemeen 73 keer gelezen

Steeds vaker haak ik af in het lezen van allerlei reacties op een bericht op sociale media. Wat uiten veel mensen ongekend grof hun mening en frustraties. Het is echt iets van deze tijd en het gaat alle perken nogal eens te buiten. Vreselijk. Vaak worden ambtenaren, officiële instanties of speciale bevolkingsgroepen zonder enige nuance uitgemaakt voor de enige boosdoeners met niet mis te verstane woorden. Ongekend asociaal! Onlangs postte de burgemeester bijvoorbeeld een bericht over het sluiten van een woning aan de Lange Burchwal omdat de politie daar een hennepkwekerij had aangetroffen. Wat een belachelijke reacties kwamen er op dit bericht. Bijna niet één was blij dat de hennepkwekerij was opgerold.

Voor je het weet krijg je bagger over je heen

Blijkbaar nodigen sociale media nogal eens uit tot asociale meningen en makkelijke veroordeling van een ander. Ik zie het op allerlei sites en internet media gebeuren. Na het lezen van een aantal stevige argumentaties vóór of tegen begint een discussie al snel te lijken op allemaal eenmansfracties. Iedereen weet precies hoe alles in elkaar zit. Het is zwart of het is wit. Slechts zelden wordt een vraag gesteld “wat bedoel je daar nu mee?” En als je je mengt in dit soort ‘gesprekken’ krijg je voor je het weet bagger over je heen. Gelukkig gebeuren er ook heel veel sociale dingen op social media. Een post over het vinden van een sleutelbos of zelfs een bankpasje heeft al meerdere keren de rechtmatige eigenaar heel blij gemaakt. Het meeleven met anderen of het delen van mooie foto’s is super leuk! Laten we sociale media maar echt sociaal houden met elkaar.
En als je dan echt je mening ergens over kwijt wilt, ga dan zelf naar de betreffende persoon of instantie. Maar al dat moddergooien hoort niet op sociale media thuis!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14