De wandelaars van de 6,5 kilometer werden teruggebracht naar het beginpunt met een Amerikaanse Dodge uit de Tweede Wereldoorlog. (Ingezonden foto)
De wandelaars van de 6,5 kilometer werden teruggebracht naar het beginpunt met een Amerikaanse Dodge uit de Tweede Wereldoorlog. (Ingezonden foto) (Foto: Hekendorpse IJsclub)

Snertwandeltocht valt in de smaak

  •   keer gelezen

Hekendorp - Op zaterdag 26 januari is de dertiende Hekendorpse snertwandeltocht gelopen, al altijd georganiseerd door de Hekendorpse IJsclub. Met 104 deelnemers was de jaarlijkse wandeltocht opnieuw een succes. De ijsclub telde precies 52 leden en 52 niet-leden die als wandelaar meeliepen, een mooie balans.


Ondanks dat de weersverwachtingen in eerste instantie niet gunstig waren, was het op de zaterdag zelf prachtig wandelweer en is er geen druppel regen gevallen. De start van de wandeltocht was tussen 12.00 uur en 13.00 uur, maar om 11.30 uur druppelden de eerste wandelaars al binnen in uitspanning Goejanverwelle. De routes werden goed ontvangen door de deelnemers en liepen via de Ruige Weidse Achterkade, het grensgebied van Zuid-Holland en Utrecht.
Ondanks dat er geen grensconflicten waren, is toch het leger ingezet. De wandelaars van de 6,5 kilometer zijn namelijk teruggebracht naar het café met een Amerikaanse Dodge uit de Tweede Wereldoorlog, een exemplaar uit 1942, van Edwin van Riemsdijk. Ook hij zet zich al vele jaren belangeloos in voor de wandeltocht van de ijsclub.
De warme chocomel onderweg viel goed in de smaak om het maar niet te hebben over de snert na afloop. Volgend jaar weer? kreeg de ijsclub diverse keren te horen. ‘’En ja, als het aan ons ligt volgend jaar de veertiende Hekendorpse snertwandeltocht.’’

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten