Jasper van der Lee met een jumpshot.
Jasper van der Lee met een jumpshot. Foto: Lukas Bergman

Korfballers van Fortissimo blijven winnen

Algemeen 183 keer gelezen

Afgelopen zaterdag was het groot feest op sportpark IJsseloever in IJsselstein. Fortissimo haalde de maximale winst binnen op ACKC uit Almkerk. Voordat de beide hoofdmachten het strijdtoneel konden beklimmen speelde eerst de reserveteams al een spannende wedstrijd. Mede door de inbreng van 3 talentvolle jeugdspelers uit de eigen opleiding wist Coach Ruben Visscher de winst op koploper ACKC te pakken.

Direct na het fluitsignaal begonnen de 2 grootmachten met de warming-up. Voor Fortissimo, dat afgelopen week geplaagd door blessures en een heersende griep, was het van belang om te winnen om nog kans te maken op de titel. ACKC uit Almerk verloor vorige week dik van de koploper en had vandaag wat goed te maken voor hun grote groep meegereisde supporters.

In een bomvolle sporthal, moest scheidsrechter Van Nood meerdere keren de supportersvereniging tot rust manen omdat zijn fluitsignaal niet te horen was hetgeen tot irritaties leidde aan de kant van ACKC.

Fortissimo met deze zomer uit de A1 overgekomen Daan Lappee in de basis kwam op lichte achterstand 1-5. Nadat aanvoerder Martin Rijke, de korfbal 2x achter elkaar wist te raken kwamen de IJsselsteiners op stoom. Hoog baltemo in combinatie met hard werken zorgde ervoor dat de ploeg nog voor rust de achterstand had om kunnen buigen na een 11-8 voorspong.

Terwijl beide coaches in de rust de ploegen verder op scherp zette, was er in de sporthal een hele andere strijd bezig. Fortissimo is de thuisbasis van jong en oud IJsselstein, om dit te vieren organiseerde de club een heuse Bingo in de rust. Wat tot hilariteit van zowel de thuissupporters als de meegereisde supporters.

De tweede helft was even interessant als voor de rust. Doelpunten werden over alle schrijven gemaakt, ACKC kwam hierdoor verder in het nauw. De 2 wissels aan de kant van de ploeg van Almkerk konden niet brengen wat verwacht werd en de spelers van Fortissimo scoorde er rustig op los Joelle Rhehorst goed voor 3 doelpunten in de tweede helft is uitgeroepen tot woman of the match.

Trainer Verhoeven: ”Complimenten voor de hele groep. Er is hard gewerkt door iedereen en door de veerkracht binnen de selectie zie je dat deze overwinning er 1 is van de hele groep”, alsdus de hoofdtrainer van Fortissimo.

Met 22-16 op het scorebord kan Fortissimo zich komende week opmaken voor de kraker tegen HKC in Utrecht.

Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 28 mrt, 13:06
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41