De leden van de Bazaarcommissie hebben tijdens de maandenlange voorbereidingen ook veel schik met elkaar. (Foto: Lysette Verwegen)
De leden van de Bazaarcommissie hebben tijdens de maandenlange voorbereidingen ook veel schik met elkaar. (Foto: Lysette Verwegen)

Het is weer tijd voor de jaarlijkse bazaar

Algemeen 685 keer gelezen

De jaarlijkse bazaar van de Hervormde gemeente in ‘t Kruispunt is niet meer weg te denken. Hoe lang het evenement al bestaat weten de leden van de Bazaarcommissie al niet meer. ‘Iets van 40 jaar of zo?’ Maar nog steeds zijn de organisatoren even enthousiast, net als de vele bezoekers aan het evenement.

IJSSELSTEIN – Nelly van Amerongen is commissielid van het eerste uur – ‘Haar tweede naam is Bazaar’ grappen haar collega’s. Joke Karelse draait al ruim twintig jaar mee, Jeanine van Amerongen werd vier jaar geleden door moeder Nelly gestrikt en voorzitter/secretaris Johan Wiegman en Marijn Beekman zijn de nieuwste aanwinsten. “We hopen dat de nieuwelingen nog heel lang blijven”, zegt Nelly vrolijk. “Dat is goed voor de continuïteit. En wat ook leuk is: we zijn toevallig allemaal lid van de Hervormde gemeente.”
De bazaar is nog steeds traditioneel. “Met een rad van avontuur, een rommelmarkt en een verloting. Maar dat zijn wel de onderdelen die het meest populair zijn bij de bezoekers.” Net als de wafels die door de vrijwilligers vers worden bakken: “Er worden er jaarlijks zo’n elfhonderd verkocht. Sommige doen zelfs bestellingen om mee te nemen voor thuis. Maar ja wat wil je: geheim recept!” Toegang tot de bazaar is gratis. “Wel graag veel geld meenemen om te besteden”, lacht voorzitter Johan. “En ondertussen genieten van alle gezelligheid, want de bazaar is er voor iedereen. Daarmee dragen we als kerkgemeenschap ook uit dat we er zijn voor heel IJsselstein.”
De opbrengst van de bazaar is voor renovatie van de kerk en onderhoud van kerkelijk centrum ‘t Kruispunt, waar ook veel andere IJsselsteinse organisaties gebruik van maken. En daarnaast voor een goed doel, dit jaar de Stichting Roemeense Kinderhulp. “Met de opbrengst willen we onze Grote Kerk minstens honderd jaar behouden.” Maar eerst op naar zaterdag 2 februari, als bezoekers al om 10.00 uur voor de deur staan, om niets te missen van de bazaar die tegenwoordig eed dag duurt. “Een dag die voor ons na het opruimen meestal om 23.00 uur eindigt.”

De bazaar, gratis entree, vindt plaats op zaterdag 2 februari in ‘t Kruispunt hoek Touwlaan/Eiteren van 10.00 tot 18.00 uur. Het rad draait vanaf 11.00 uur en elk halfuur wordt een taart verloot onder de bezoekers. Voor jong en oud zijn er prijzen te winnen en activiteiten zoals spijkerbroek hangen, boodschappen en kaas raden, spelletjes, een virtual reality experience en creativiteit. Er is en rommel-, boeken- en kledingmarkt en er zijn wafels, drankjes en ander lekkers te koop en 70 vrijwilligers zorgen voor een goed verloop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Van links naar rechts: De heer Aantjes, mevrouw De Bruijn-van Ieperen, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Boele.
Erespelden voor bestuursleden Jumelage Lopik Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23