Het leerlingenorkest van Ons Genoegen in actie tijdens Kids in Concert in een goed gevuld Atrium van het Antoniushof. (Foto: Marcel Walinga)
Het leerlingenorkest van Ons Genoegen in actie tijdens Kids in Concert in een goed gevuld Atrium van het Antoniushof. (Foto: Marcel Walinga) (Foto: Marcel Walinga)

Kids in Concert druk bezocht

  •   keer gelezen

Montfoort - Muziekvereniging Ons Genoegen organiseerde de alweer 7e editie van Kids in Concert.


Alles draait om leerlingen die zowel solo als in groepjes laten horen wat ze al kunnen. Bovendien wordt op de dag een nieuw muziekstuk ingestudeerd dat diezelfde middag wordt uitgevoerd. Het Atrium van het Antoniushof was weer goed gevuld met belangstellenden. Bijna 30 leerlingen kwamen in actie.
Het leerlingenorkest onder leiding van Jan de Koning en de leerlingen drumband onder leiding van Betty Schrijvershof speelden Playground van Ivo Kouwenkoven. Het werd een prachtige uitvoering van de vier gevarieerde delen Folkdance, Sunday Afternoon, Hide ‘n Seek en Saterdaynight Fever. Daarnaast heeft het leerlingenorkest nog Three Classics for Youth en Easy Pop Suite gespeeld en de leerlingen drumband Solistic Blocks en Drumcaps.
Bij Ons Genoegen kunnen zowel slagwerkers als bespelers van blaasinstrumenten al snel opgenomen worden in de leerlingenorkesten. Kinderen leren zo sneller samen spelen en trekken zich aan elkaar op. Sommigen zijn alweer enkele jaren lid, maar zelfs de jongste leden kwamen al in actie.
Ons Genoegen onderneemt veel acties om de muziekbeoefening betaalbaar te houden voor iedereen. Zo worden de leerlingen van Ons Genoegen opgeleid door eigen leden en worden instrumenten gratis in bruikleen gegeven.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten