Trailrunners komen vanaf de heuvel richting verzorgingspost.
Trailrunners komen vanaf de heuvel richting verzorgingspost. Foto: Dennis van der Horst

1e Nighttrail was echt ‘kicken’

Algemeen 55 keer gelezen

Zaterdagavond 2 februari werd de Nedereindseplas en berg even in beslag genomen door hardlopers.

Zo’n 450 deelnemers verzamelde zich bij de skipiste in Nieuwegein. Ze namen deel aan de 1e Nighttrail. De deelnemers liepen met lampjes door het donkere landschap, een groot aantal verliet het asfalt en verdween in de donkere paden. Een hele uitdaging want men moest zelf de route verlichten door middel van een hoofdlamp en daarbij waren de paden ook nog glad en glibberig door de modder Het zicht? Pak’m beet 5 meter. Maximaal. De lopers konden kiezen uit een parcours van 8 of 16 km over de paden die aangegeven stonden met fluoriserende bordjes.

5 kilometer FunRun

Wie dat een beetje te gortig vond kon meedoen aan de FunRun van 5 kilometer. Marc Cinjee is de eerste die binnenkomt bij de FunRun. Al gaat het niet om de tijd, toch is hij er blij mee. 16.45 minuten. Niet slecht voor 5 kilometer. En met een aantal stukjes die toch wat glibberig waren en wat gaten in de paden rondom de plas is het toch uitkijken. Of hij wel eens een beetje bang is in het donker antwoord hij met een bigsmile. ‘Ze zeggen van niet” Bovendien: een loopevenement zoals deze valt in de categorie “Kicken!”

Achter hem druppelen de deelnemers over de finish binnen. Ervaren offroad- lopers, vaders en moeders met kinderen, het is een gemêleerd gezelschap. Mensen behangen met kerstlampjes, fluoriserende spookhoofden en andere rariteiten. Zij deden de FunRun. Tussendoor komen ook de eerste trailrunners vermoeid maar voldaan over de finish. Ze konden na afloop nog de dansvloer op tijdens de afterparty of lekker in een lounge bank uitrusten en nagenieten onder het genot van een gratis aangeboden drankje..

Stichting Hartekind

Een groot gedeelte van de opbrengsten gaat naar de stichting hartekind. Een prachtig doel die het geld goed kunnen gebruiken voor onderzoek en ondersteuning van kinderen met een hartafwijking vanaf de geboorte. De uiteindelijke opbrengst zal binnenkort bekend gemaakt worden.

Volgend jaar weer!

Vele malen hoorde je de opmerking “volgend jaar weer!”. De organisatie gaat alles eens evalueren maar als het aan hen ligt zit dat er dik in!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14