Aanvoerder Rijke neemt strafworp Foto: Daan Lappee

Fortissimo deelt mokerslag uit

Algemeen 170 keer gelezen

De korfballers van Fortissimo speelden afgelopen zaterdag in Utrecht tegen degradatiekandidaat HKC. Vorig seizoen degradeerden beide ploegen uit de 2eklasse en waar Fortissimo nu zicht heeft op promotie terug naar de 2eklasse zijn het de Utrechters die in een vrije val zitten en afstomen op opnieuw een degradatie. Hetgeen een historisch dieptepunt zal betekenen voor de Utrechters die een paar jaar geleden nog een belangrijke rol speelden als korfbalbolwerk in de Domstad.

De spanning was te snijden in Sporthal Hoograven, de thuislocatie van HKC. De ruim 75 meegereisde supporters uit IJsselstein werden met vlagen getrakteerd op top-korfbal in de zware poule waar Fortissimo in speelt.

Met 2 openingsdoelpunten van aanvoerder Martin Rijke en Joëlle Rhehorst zette Fortissimo de thuisploeg op een snelle achterstand. Hetgeen direct voor de nodige spanning op de speelvloer zorgde. Scheidsrechter Landsmeer uit Dordrecht moest de wedstrijd enkele malen stilleggen voor kleine opstootjes in het veld.

Vlak na rust kwamen de IJsselsteiners op stoom. Na rust scoorde Fortissimo 8 doelpunten op rij en dat was voldoende om HKC op de knieën te krijgen. De nodige wissels aan de Utrechtse kant zorgen voor meer onrust dan verbetering waardoor Fortissimo met een ruime 12-23 de wedstrijd winnend afsloot.

In dezelfde poule verspeelde titelkandidaat Tiel punten en dat geeft Fortissimo volgende week de ruimte om koploper te worden in de poule.

Doelpunten: 6x Martin Rijke, 5x Jasper van der Lee, 4x Rody van Houten, 3x Joëlle Rehorst, 3x Daphne van Dijk, 2x Arda van den Berg

Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 21 uur geleden
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE gisteren
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 apr, 14:18