V.l.n.r.: Eric Vos (E-Fiber), Ivo ten Hagen (wethouder gemeente Montfoort) en Michel de Groot (BAM Infra Telecom).
V.l.n.r.: Eric Vos (E-Fiber), Ivo ten Hagen (wethouder gemeente Montfoort) en Michel de Groot (BAM Infra Telecom). Foto: Ben Nienhuis

Eerste glasvezelkabel gelegd voor Montfoort en Linschoten

Algemeen 98 keer gelezen

Op dinsdag 26 maart ging de eerste schop symbolisch de grond in om de aanleg van het glasvezelnetwerk in Montfoort en Linschoten af te trappen.

E-Fiber en de gemeente hebben dit moment samen met alle betrokkenen gevierd. Ook de provincie Utrecht heeft zich de afgelopen jaren sterk gemaakt voor glasvezel in de buitengebieden en marktconsultaties en draagvlakmetingen financieel ondersteund. Na een lang voortraject is het moment eindelijk daar. De graafwerkzaamheden gaan van start.

Ivo ten Hagen wethouder van de gemeente Montfoort kijkt uit naar deze nieuwe ontwikkeling. “De maatschappij verandert in hoog tempo. Grote bestanden doorsturen, digitaal vergaderen vanaf verschillende locaties of gamen op Ultra HD televisie voorzien in een groeiende behoefte. Het gebruik van internet zal als gevolg daarvan alleen maar toenemen. Glasvezel is een uitstekend medium om grote hoeveelheden data te verwerken. Om die reden verdient de zogenaamde ‘verglazing’ alle steun. Bewoners en bedrijven hebben tijdens de voorbereiding al hard gewerkt om dit mooie resultaat voor elkaar te krijgen. Vooral adressen in de buitengebieden hebben daar veel baat bij, maar ook andere inwoners en bedrijven die behoefte hebben aan sneller internet”.

E-Fiber legt samen met de koninklijke BAM het glasvezelnetwerk aan. Eric Vos, oprichter van E-Fiber, laat weten dat er vraaggestuurd wordt aangelegd in Montfoort en Linschoten. Dat wil zeggen dat alle adressen, ook in het buitengebied, die vóór de deadline een glasvezelabonnement hebben afgesloten kosteloos worden aangesloten op het netwerk.

De gemeente Montfoort is door aannemer BAM verdeeld in drie verschillende aanleggebieden. Het glasvezelnetwerk wordt per gebied aangelegd. Om kosteloos te worden aangesloten op het netwerk dient een glasvezelabonnement te worden afgesloten vóór de deadline van het gebied. De verdeling van de gebieden met de betreffende deadlines zijn te vinden op www.e-fiber.nl.

Indien men na de deadline besluit om een glasvezelabonnement af te sluiten, dan worden er aansluitkosten in rekening gebracht. Een toekomstige na-aansluiting, tot in huis, wordt tot een afstand van negen meter (tuinboring van de straat naar de gevel) voor minimaal € 450,- aangelegd. Grotere afstanden gaan op basis van een offerte.

Meerop www.e-fiber.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 22 uur geleden
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46
• Overhandiging van de cheque door Wob Scholtens, voorzitter van BCM aan Marjon de Jong van 't Bakkershuis
Succesvolle bridgeactie voor Bakkershuis Montfoort Nieuws 25 mrt, 16:00