Afbeelding

Regels, regels, regels

Algemeen 238 keer gelezen

Vorige week stond er een mooi artikel in het dagblad Trouw. Onze eigen burgemeester deed een fantastisch pleidooi om vrijwilligers niet nodeloos te frustreren met heel veel regels.

Ik citeer de burgemeester; “Evenementen van vrijwilligers worden overladen met onnodige regelgeving. Stop daarmee, bepleit Pieter Verhoeve. Toenemende regeldruk ontneemt vrijwilligers het plezier om zich in te zetten voor hun gemeenschap.” Ik zeg ja en amen! Momenteel ben ik zo’n gefrustreerde vrijwilliger namelijk. Al jaar en dag organiseer ik de Share Fair in Oudewater. Altijd makkelijk geweest. Eén telefoontje naar de verantwoordelijke wethouder en vervolgens de stadsbode, en klaar was Margreet. De leuke en zinvolle Share Fair kon weer beginnen.

Het kan niet makkelijk

Van begin tot eind een feestje om te doen, ondanks mijn drukke agenda. Daar kwam helaas dit jaar verandering in, in het feestje bedoel ik dan. Ik zal je een kleine opsomming geven. Stadskantoor niet bereikbaar via de telefoon, dan maar een mailtje. De automatische mail-beantwoorder is gelukkig snel. Nog geen seconde schat ik in. Maar dan is het stil. De eerste mail die ik daarna ontvang maakt me niet erg blij. Regels, regels, regels. Sorry aardige mevrouw Nagtegaal, maar het kan niet meer zo makkelijk. De regels zijn veranderd! Ik zal je verdere details besparen. Maar inmiddels 5 weken verder heb ik nog steeds geen datum kunnen prikken voor een volgende Share Fair. Heus, ik heb best aardige ambtenaren in de tussentijd gesproken. Ze willen je graag verder helpen en steken zelfs hun nek voor je uit. Ik twijfel niet aan hun intenties en waardeer ze ook. Maar de toenemende regels leggen alles tot dusver plat. Het helpt me inderdaad niet om te doen wat ik zo graag doe; op vrijwillige basis een Share Fair organiseren. Dus ik gooi gefrustreerd de handdoek maar in de ring. Prima burgemeester en wethouders en alle Woerdense ambtenaren! Iets minder regels graag!

Margreet Nagtegaal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 9 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 19 uur geleden
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws gisteren
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13