MSV’19 maakt valse start bij hervatting competitie

Algemeen 59 keer gelezen

In de eerste wedstrijd van de derde klasse hoog heeft MSV19 een uitglijder gemaakt tegen ASC. In Oegstgeest leek de bezoekende Montfoorters aanvankelijk de wedstrijd geheel naar zich toe te trekken.

De eerste twintig minuten leek er geen vuiltje aan de lucht, hoewel moet worden gesteld dat MSV19 zich voorin slechts spaarzaam een kansje wist te creëren, terwijl de ploeg van coach Ron Verkuil beducht moest blijven voor de snelle spits van ASC, Ilker Kacar, die vanuit zijn eigen achterhoede werd bediend met lange trappen naar voren, wat gedurende de wedstrijd wel zon beetje het handelsmerk bleef van de thuisclub en waarbij men het in slechte conditie verkerende veld in alle opzichten meehad.

Na bijna een half uur spel moest aan MSV19-zijde een noodzakelijke ingreep plaats vinden. Rechtervleugelverdediger Stein Groenewoud viel geblesseerd uit, waarbij Paul Sluijs zijn vervanger werd.

In de eerste helft viel er verder vrij weinig te noteren, of het moet zijn dat de beste kans viel aan ASC-zijde, via verdediger Sean Goebel die zijn inzet net naast het doel van MSV-goalie Wesley Oostrom zag hobbelen. Meer kwalificatie dan rommelig kon deze eerste helft niet verdienen.

Wie dacht dat MSV19 na de thee wat actiever uit de startblokken zou komen, kwam bedrogen uit. De ploeg bleef volhardend in het willen opbouwen van aanvallen via (te) korte passing, waardoor de thuisclub meer en meer het vertrouwen kreeg dat er deze middag wat te halen viel.

Tekenend voor deze gang van zaken was een moment waarop MSV-spits Jort van Geffen zich eindelijk eens vrij kon wurmen van zijn verdedigers, maar in kansrijke positie zwaar werd gehinderd door Robin Stokman, in deze toch zijn ploeggenoot.

Het bleek voor Stokman zon beetje zijn laatste bijdrage aan deze wedstrijd, kort na deze hoogst ongelukkige actie werd hij ingewisseld voor Hobie Gras.

Nadat MSV19 goed wegkwam bij een vrije trap, genomen door Kacar, die vol de doelpaal raakte, viel de tweede MSV-er met een blessure uit. Lars Groenewoud kon niet meer verder, waarop A-junior Fedde Groen zijn opwachting kon maken.

Een schot van van Geffen kon worden gepakt door de ASC-doelman en ook een slim versierde vrije trap door Paul Sluijs, op de rand van het vijandelijke 16-meter gebied, genomen door Timo Bakker, verdween centimeters over de deklat.

Hiermee leek de wedstrijd op een brilstand af te stevenen. Leek, want met nog een klein kwartier te spelen leidde balverlies van MSV19 diep op de helft van ASC weer een lange haal naar voren in, waarbij de eenzaam voorin spelende Ralph van Zandwijk de bal met de hak kon meenemen en één op één met MSV-keeper Wesley Oostrom kwam te staan. Van Zandwijk maakte geen fout en zette zijn ploeg op voorsprong.

In de laatste minuut van de wedstrijd beoordeelde de scheidsrechter van deze middag dat één van de MSV-ers de bal in het strafschopgebied met de hand beroerde en deed de overigens verder goed fluitende leidsman de thuisclub een penalty cadeau.

Invaller Ruben Dutrieux schoof de bal onder goalie Wesley Oostrom door, waarmee de wedstrijd was beslecht met een 2-0 verlies voor MSV19.

Na het carnavalsweekeinde treft MSV19 thuis een nieuwe tegenstander, Donk uit Gouda. Voor de Montfoorters is het dan te hopen dat het vlakke laken van het kunstgras de spelers beter is gezind dan de losliggende graspollen en het opvulzand daartussen.

Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46