Gerda Hinke, Dominique Sanders en Sandra Poos organiseren de eerste Spullen & Prullen Verkoop Zenderpark. (Foto: Lysette Verwegen)
Gerda Hinke, Dominique Sanders en Sandra Poos organiseren de eerste Spullen & Prullen Verkoop Zenderpark. (Foto: Lysette Verwegen)

Spullen & Prullen ‘klein’ evenement met groot bereik

Algemeen 129 keer gelezen

Het was zomaar en idee, tijdens een praatje in de supermarkt. “We wilden wel weer eens iets organiseren in Zenderpark. Voor iedereen, maar zonder veel werk en zonder veel vrijwilligers en om de ontmoeting te stimuleren.” Drie vrouwen gingen aan de slag.

IJSSELSTEIN – Gerda Hinke, Dominique Sanders en Sanda Poos zetten zonder hulp of subsidie een nieuw burgerinitiatief neer. “Voor de Spullen & Prullen Verkoop hebben we geen handjes nodig en het vergt van ons alleen wat voorbereiding en coördinatie. We waren weer toe aan iets nieuws in de wijk, nadat Halloween en de Wijkspeeldag zijn verdwenen door gebrek aan vrijwilligers”, vertelt het drietal. Met het nieuwe evenement zetten we Zenderpark op de kaart: voor de wijkbewoners en de stad.” De bedoeling: “Iedere bewoner van Zenderpark kan vanuit huis verkopen.” Dat kan van alles zijn: “Van creatieve zelfgemaakte spullen en producten, tweedehands boeken en wat er nog meer ‘van zolder’ komt of diensten – zoals lifestyle en coaching – en demonstraties, workshops, stoelmassages en proeverijen. Zo bieden we ook en podium aan kleine ondernemers in de wijk.” Wie niet in de wijk woont kan ook meedoen: “Vanuit een huis van vrienden of kennissen in Zenderprak. Het is niet de bedoeling dat het een kofferbakverkoop of kraampjes in de openbare ruimte worden. Iedereen verkoopt vanaf eigen terrein, binnen of buiten, en kan het – al dan niet met koffie of thee – zo leuk en intensief maken als men wil.” Het is leuk en duurzaam. “Stel je voor: tweedehands spullen krijgen een nieuwe eigenaar, mensen ontmoeten elkaar en heel IJsselstein kan op de fiets de route door Zenderpark afleggen. We vieren het begin van de lente met een verkoop van de opbrengt van een ‘grote schoonmaak’ in huis”, lachen ze. De organisatie valt mee. “We doen veel via Facebook – Spullen & Prullen Verkoop Zenderpark – en we hebben posters geregeld. Nu nog na de inschrijftermijn op 11 maart de deelnemers en de route op een plattegrond zetten. Die ligt op 17 maart in de bibliotheek.”

De Spullen & Prullen Verkoop Zenderpark vindt plaats op zondag 31 maart. Verkoop je spullen en prullen vanuit je eigen huis, van 11.00 tot 15.00 uur. Gratis aanmelden kan tot 11 maart via een e-mail naar: spullenprullen@gmail.com. Er mag van alles verkocht worden in en om eigen huis. De deelnemers krijgen bij de bevestiging enkele spelregels toegestuurd. “We willen graag dat het evenement een succes wordt en zonder overlast veilig verloopt”, aldus de organisatoren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37