Harry van den Berg en Raymond Derks achter de tap van het geheel verbouwde café Bolle Harry op De Plaats.
Harry van den Berg en Raymond Derks achter de tap van het geheel verbouwde café Bolle Harry op De Plaats. Foto: Paul van den Dungen

Café Bolle Harry naar versie 2.0

Algemeen 907 keer gelezen

In de vorige eeuw ooit een A&O kruidenierswinkel en pas later een café met de voor velen bekend klinkende namen als ‘De Zwerfkei’, ‘Moeders’ en ‘Bolle Harry’. Na een zes weken durende verbouwing is er nu een 2.0 versie van Café Bolle Harry.

Montfoort - De weken na de jaarwisseling kennen meestal een afnemend cafébezoek en dat was voor Harry van den Berg een mooie periode om zijn café eens een grondige opknapbeurt te geven. Voorafgaand werd een bezoek gebracht aan de architect die de wensen van Harry vertaalde in mogelijkheden. Na de benodigde vergunningen te hebben gekregen was het House & Restyle uit Vianen die onder de bezielende leiding van Wijnand Otter en zijn mensen rigoureus aan de slag ging. In bijna 6,5 week werd de oppervlakte van 75 m2 vergroot naar 150 m2. Een deel van het binnenplaatsje werd bij het café betrokken. De keuken vernieuwd, Extra damestoiletten aangelegd, Het pand werd opnieuw geïsoleerd en kreeg dubbele beglazing om de geluidsoverlast tot een minimum te beperken. Voorzien van verse luchttoevoer, airco en verwarming. Harry: “Het waren geloof ik alleen nog de muren die overeind stonden, maar als je het dan gaat doen, doe het dan ook goed. Het rookhok is ook verdwenen, want vanaf 2020 is roken toch helemaal verboden en ook het gebruik van de e-sigaret is hier niet meer toegestaan.”
Harry begon 15 jaar geleden met Moeders, maar veranderde 5 jaar geleden die naam in Bolle Harry. En niemand heeft zich ooit afgevraagd waar die naam vandaag komt... De rechterhand van Harry is Raymond Derks. Hij is sinds 1 oktober in dienst getreden en in het bezit van de benodigde papieren. “Het was voor mij een mooie kans om bij Harry te gaan werken met goede vooruitzichten. Samen met Harry heb ik de verbouwing voorbereid en daarbij ook voldoende eigen inbreng gekregen. Indien nodig staan we hier met z’n tweeën, maar het is zowel voor Harry als voor mij prettig om te weten dat er ook eens een extra vrije dag genomen kan worden.” Afgelopen vrijdag, terwijl de schilders nog een laatste kwast verf over het houtwerk haalden, de muziekinstallatie werd geplaatst en gefinetuned, de bloemstukken binnen werden gebracht en de tv schermen werden afgesteld, opende het café officieel weer zijn deuren. Het was een drukte van belang. Tientallen mensen brachten een bliksembezoek aan het vernieuwde café, waarbij sommige tot in de kleine uurtjes bleven zitten. Het oude café had de uitstraling van een Engelse pub en die stijl is behouden gebleven. Het is het oude, een beetje minder bruine, café in een moderner jasje met nieuw meubilair met een vloeistofdichte vloer. Zeg maar gewoon het Café Bolle Harry 2.0

Café Bolle Harry is van woensdag t/m maandag vanaf 15.00 uur open. Harry en Raymond zijn nog steeds op zoek naar vrouwelijk barpersoneel. Stuur een mailtje: harry@cafebolleharry.nl of kom langs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37